Σουφλί: Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου “Ενεργειακή Αναβάθμιση Ιεράς Μονής Δαδιάς” απ’ τον δήμαρχο Π.Καλακίκο

Σουφλί: Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου “Ενεργειακή Αναβάθμιση Ιεράς Μονής Δαδιάς” απ’ τον δήμαρχο Π.Καλακίκο

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σουφλίου και της ΚΞ 4 ΤΣΑΚΙΡΟΥΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ, για το έργο που αφορά την «Ενεργειακή αναβάθμιση της Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου στη Δαδιά Σουφλίου».

Το έργο είναι συνολικού ποσού 640.260   και είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. μετά από ενέργειες της δημοτικής αρχής του Παναγιώτη Καλακίκου.

Το έργο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του συγκροτήματος κτιρίων της Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου της Ιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου που βρίσκεται στο οικισμό της Δαδιάς.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του συγκροτήματος στηρίζεται στην εφαρμογή παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας στο κέλυφος και στα τεχνικά συστήματα των κτιρίων, καθώς και στην ενσωμάτωση τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στόχος του παρόντος έργου είναι η επίτευξη μέγιστης εξοικονόμησης ενέργειας και ταυτόχρονα η βελτίωση των συνθηκών θερμικής άνεσης στους χρήστες των κτιρίων, που περιλαμβάνουν τους μοναχούς, τους επισκέπτες και τους φιλοξενούμενους.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*