Τραπεζούντα: Το δώρο του Εβρίτη Μανώλη Σιώπη στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκνεύρισε τον… Μπαχτσελί

Τραπεζούντα: Το δώρο του Εβρίτη Μανώλη Σιώπη στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκνεύρισε τον… Μπαχτσελί

Την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο  είχαν ο Εβρίτης Μανώλης Σιώπης και ο Τάσος Μπακασέτας που αγωνίζονται με τη φανέλα της Τραμπζονσπόρ.

Μάλιστα οι Έλληνες διεθνείς, ο καταγόμενος από το Τυχερό Έβρου Σιώπης και ο συμπαίκτης του στην τουρκική ομάδα Μπακασέτας, δώρισαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη τις φανέλες τους και φωτογραφήθηκαν μαζί του.
Μάλιστα ο Τάσος Μπακασέτας ανάρτησε το σχετικό στιγμιότυπο στα social media. Σημειώνεται πως στο μπροστινό μέρος των εμφανίσεων υπήρχε η φράση «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος». mpakasetasstori

Η συνάντηση των διεθνών μας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εταίρου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο οποίος με επίσημη δήλωση στην οποία σχολιάζει όλα τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, επιτέθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη και γενικότερα στον τίτλο που φέρει υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει κανένα οικουμενικό ίδρυμα στην Τουρκία»!trab

«Οι προκλήσεις που γίνονται η μία μετά την άλλη τις τελευταίες ημέρες και οι δολιοφθορές που στοχεύουν στο πνεύμα της εθνικής μας ενότητας και αλληλεγγύης δεν θα μπορέσουν να μας εκτρέψουν από τον δρόμο μας», ανέφερε ο πρόεδρος του MHP.

«Μια από αυτές τις προκλήσεις ήταν η φανέλα της Τράμπζονσπορ, με οικουμενικές επιγραφές, στον Έλληνα Πατριάρχη του Φαναρίου, Βαρθολομαίο, ο οποίος ήρθε στην Τραπεζούντα για ένατη φορά για να κάνει τελετουργικό στη Μονή Σουμελά», συμπλήρωσε ο Μπαχτσελί.
«Πέρα από σκανδαλώδης, αυτή είναι μια πρόκληση με πολύ υψηλό τόνο υποκίνησης καταστροφής και παρενόχλησης. Είναι προφανές ότι αυτό το αίσχος, που αποτελεί προσβολή για τους αξιότιμους πολίτες μας που αγαπούν την Τραμπζονσπόρ μας και αυτόν τον σύλλογο, δεν θα γίνει αποδεκτή από καμία συνείδηση», τόνισε ακόμη.

«Δεν υπάρχει οικουμενικό ίδρυμα και περιγραφή θέσης εργασίας στην Τουρκία», υποστήριξε και εξήγησε τη θέση του αναφέροντας πως στη Συνθήκη της Λωζάνης ο Έλληνας Πατριάρχης στο Φανάρι δεν θα εμπλέκεται σε πολιτικές και διοικητικές υποθέσεις και δεν θα έχει καμία άλλη ιδιότητα παρά μόνο αυτή του θρησκευτικού αξιωματούχου στην επαρχία του Φαναρίου, παρέχοντας πνευματική υπηρεσία στους Ελληνορθόδοξους πολίτες της Τουρκίας.
«Ο εκνευρισμός των εθνικών και ηθικών ευαισθησιών της Τουρκίας με την παγίδευση από όλες τις πλευρές αποκαλύπτει το εσωτερικό μιας πλοκής που προωθείται βήμα-βήμα. Στόχος είναι να προκληθεί χάος, να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον κρίσης», επεσήμανε ακόμη ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: protothema.gr

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*