Έβρος: Άλλες δυο συλλήψεις διακινητών λαθρομεταναστών – Χρησιμοποιούν πολυτελή μεταχειρισμένα Ι.Χ., μήπως αποφύγουν τον έλεγχο

Έβρος: Άλλες δυο συλλήψεις διακινητών λαθρομεταναστών – Χρησιμοποιούν πολυτελή μεταχειρισμένα Ι.Χ., μήπως αποφύγουν τον έλεγχο

Κάθε τρόπο σκαρφίζονται και σκέφτονται οι διακινητές των λαθρομεταναστών, όταν τους παραλαμβάνουν στον Έβρο μόλις περάσουν το ποτάμι μπαίνοντας παράνομα από την Τουρκία, προκειμένου να αποφύγουν τα αστυνομικά μπλόκα και τον έλεγχο. 

Έτσι χρησιμοποιούν πολυτελή, αλλά μεταχειρισμένα Ι.Χ. αυτοκίνητα, ελπίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο… δεν θα δώσ0υν στόχο και να δεν τους σταματήσουν για έλεγχο οι αστυνομικοί, όσο θα συνεχίζουν την διαδρομή τους προς το εσωτερικό της χώρας. Κάτι παρόμοιο έγινε και προχθές 16 Αυγούστου, αλλά οι δυο αλλοδαποί διακινητές με ένα SUV γνωστής εταιρείας και ένα BMW, τελικά συνελήφθησαν.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν 16-8-2022, σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης δυο (2) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Ιτέας – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών εντόπισαν τον έναν αλλοδαπό να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εμφανώς έμφορτο με άτομα και να αναπτύσσει στη θέα των αστυνομικών ταχύτητα, συνεχίζοντας την πορεία του.

Τελικά ο οδηγός – διακινητής εντοπίσθηκε να κινείται με το ανωτέρω όχημα πλησίον του οικισμού Αρδανίου, όπου ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ εντός του οικισμού βρέθηκαν εννέα (9) μη νόμιμοι μετανάστες τους οποίους προηγουμένως όπως διαπιστώθηκε μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα και αποβίβασε από το όχημα προς αποφυγή της σύλληψης.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα στην περιφερειακή οδό Μάκρης – Αγίας Παρασκευής, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δύο(2) μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι για το όχημα μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών έχει δηλωθεί κλοπή την 10-8-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, ενώ ο οδηγός – διακινητής στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*