«Πόλη και πολίτες-Βαγγέλης Λαμπάκης»: Η αλήθεια να λέγεται για το λιμανάκι Μαίστρου

«Πόλη και πολίτες-Βαγγέλης Λαμπάκης»: Η αλήθεια να λέγεται για το λιμανάκι Μαίστρου

Θέση για τα όσα ανέφερε με δελτίο Τύπου η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη για το λιμανάκι του Μαίστρου, παίρνει με ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη “πόλη και πολίτες” του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.

Σε αυτήν επισημαίνουν τι ευθύνες τόσο του νυν δημάρχου, όσο και του Προέδρου της Κοιόνότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ναϊτίδη και τονίζουν:

“Η αλήθεια να λέγεται.

Διότι ο κ. Ζαμπούκης και ο κ. Ναϊτίδης έπειτα από την συνάντησή τους με τους αλιείς του Μαΐστρου, εξέδωσαν δελτίο τύπου με το οποίο μας κατηγορούν πως ως Δημοτική Αρχή το 2018 δεν ενδιαφερθήκαμε ώστε να έρθει το λιμανάκι του Μαΐστρου στην δικαιοδοσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αφού τότε είχε εκδοθεί ένα σχετικό ΦΕΚ που θα επέτρεπε κάτι τέτοιο.

Η κατηγορία αυτή είναι πέρα ως πέρα ψευδής, διότι η δημοτική Αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη τότε, εξεδήλωσε άμεσα το ενδιαφέρον της για την περίπτωση.

Όμως η τότε διοίκηση του ΟΛΑ και αφού ο Οργανισμός αυτός έχει απόλυτη συνάφεια με το αντικείμενο της διαχείρισης λιμένων, διεκδίκησε αυτή το συγκεκριμένο λιμανάκι.

Τι πιο φυσικό λοιπόν  να έχει ο ΟΛΑ προτεραιότητα επί του θέματος;

Και ας υποθέσουμε πως ο κ. Ζαμπούκης  δεν γνωρίζει το ιστορικό, πράγμα σύνηθες, εσείς κ. Ναϊτίδη αφού ήσασταν παρόντας στην συνάντηση με τους αλιείς γιατί δεν ενημερώσατε τον Δήμαρχο για τα αληθινά γεγονότα που αφορούν το λιμανάκι. Άλλωστε στην Δημοτική Αρχή την προηγούμενη ανήκατε κι εσείς. Δεν ξέρατε ή έτσι απλά βολεύει πολύ να κατηγορούμε για τα πάντα τον Λαμπάκη;

Αλήθεια εσείς τι κάνατε όταν η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου εξέδωσε σχετικό έγγραφο για το λιμανάκι στο τέλος του 2019; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Αφήστε λοιπόν τις… κουτοπονηριές και κάντε μια προσπάθεια  να μην εκτίθεστε, τουλάχιστον, αφού πραγματικό έργο δεν μπορείτε παράγετε.

Εν κατακλείδι λοιπόν ο Δήμαρχος εκδήλωσε, λέει, επίσημα το ενδιαφέρον του και δρομολόγησε ήδη τις διαδικασίες για να πάρει ο Δήμος το λιμανάκι του Μαΐστρου.

Άρα λοιπόν ένα είναι βέβαιο. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.

Και επίσης το ψέμα έχει κοντά ποδάρια κ. Ναϊτίδη.  Αφήστε λοιπόν κατά μέρος τις κουτοπονηριές που με το μυαλό σας έχουν ως στόχο την προσωπική σας προβολή. Το πολιτικό σας ανάστημα είναι συγκεκριμένο και δεν πρόκειται να ψηλώσει με τέτοιες ενέργειες.

Αλεξανδρούπολη, 18.08.2022

Από την παράταξη

«Πόλη και πολίτες Βαγγέλης Λαμπάκης»