Έβρος: Η Τουρκία “εργαλειοποιεί” τις νησίδες του ποταμού, με “συμμάχους” ΜΚΟ, ΣΥΡΙΖΑ και ΜΜΕ Ελλάδας, εξωτερικού

Έβρος: Η Τουρκία “εργαλειοποιεί” τις νησίδες του ποταμού, με “συμμάχους” ΜΚΟ, ΣΥΡΙΖΑ και ΜΜΕ Ελλάδας, εξωτερικού

-Υπουργείο Εξωτερικών: Η Τουρκία εργαλοιοποεί πρόσφυγες και μετανάστες για να δημιουργήσει «συνοριακό ζήτημα» στον Έβρο

-Κύκλοι Θεοδωρικάκου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε φερέφωνο των δουλεμπόρων και της Τουρκίας»

Ο απόηχος της υπόθεσης με τη νησίδα στο ποταμό Έβρο και τους “εγκλωβισμένους” 38 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, που όμως βρήκαν πλαστική βάρκα και πέρασαν στην Ελλάδα, δείχνει ξεκάθαρα ότι η Τουρκία “εργαλειοποιεί” πλέον τις νησίδες του ποταμού Έβρου.

Έχοντας βρει πρόθυμους “συμμάχους” της ΜΚΟ, κάποιες από τις οποίες έχουν πολύ… ύποπτο ρόλο, διακινούν και διαχειρίζονται τεράστια χρηματικά ποσά εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης με πρώτο και καλύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα γνωστά αριστερά ΜΜΕ της Ελλάδας και κάποια… γνωστά και μη εξαιρετέα του εξωτερικού, με γνωστό ανθελληνικό ρόλο, προχωράει κανονικά τον σχεδιασμό της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι μετά την λήξη του… σήριαλ με την περιβόητη νησίδα μεταξύ των χωριών Κισσάριο-Αμόριο Σουφλίου, ένα μέρος της οποίας ανήκει στην Τουρκία και το άλλο στην Ελλάδα, ακολούθησε από ΜΚΟ που ουσιαστικά διευκολύνει την διακίνηση λαθρομεταναστών, σενάριο για ύπαρξη και άλλων δεκάδων Σύριων, σε νησίδα κοντά στο Διδυμότειχο αυτή την φορά.

Είναι ξεκάθαρο ότι προκειμένου να αποκομίσει πρόσκαιρα μικροκομματικά οφέλη, ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί και ουσιαστικά αβαντάρει αυτή την προσπάθεια των Τούρκων, έχοντας μάλιστα επικεφαλής όλης αυτής της ανθελληνικής προσπάθειας, την βουλευτή Έβρου του κόμματος Νατάσα Γκαρά. Η οποία αν και γνωρίζει τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και τις όχθες του ποταμού Έβρου, τις τιτάνιες και δύσκολες προσπάθειες που καταβάλλουν νύχτα-μέρα οι Συνοριοφύλακες, εντούτοις “τυφλωμένη” από το κομματικό της πάθος, προκαλεί με την συμπεριφορά της και όσα δηλώνει.

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Τουρκία επιχειρεί να

δημιουργήσει «συνοριακό ζήτημα» στον Έβρο

Την απόπειρα αυτή της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό-προσφυγικό και ενδεχομένως «να δημιουργήσει παράλληλα συνοριακό ζήτημα»,  καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας το περιστατικό με τους 38 λαθρομετανάστες στον Έβρο. Παράλληλα αφήνει ξεκάθαρες αιχμές για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων και όπως αναφέρει “απαιτείται σύνεση και υπευθυνότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, αντί για προσπάθεια μετατροπής του ζητήματος σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, από μερίδα της αντιπολίτευσης”.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνει:

“Το πρόσφατο περιστατικό που αφορά την προώθηση αιτούντων ασύλου από την Τουρκία προς την Ελλάδα στην περιοχή του Έβρου, αποτελεί μία ακόμη απόπειρα της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό-προσφυγικό και ενδεχομένως να δημιουργήσει παράλληλα συνοριακό ζήτημα.

Απέναντι σε αυτήν τη νέα απόπειρα εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων απαιτείται σύνεση και υπευθυνότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας, αντί για προσπάθεια μετατροπής του ζητήματος σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, από μερίδα της αντιπολίτευσης”.

Κύκλοι Θεοδωρικάκου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται

σε φερέφωνο των δουλεμπόρων και της Τουρκίας»

Απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για όσα συνέβησαν με τους λαθρομετανάστες στον Έβρο έδωσαν κύκλοι του Τάκη Θεοδωρικάκου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας αλλά και την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στο σχόλιο Θεοδωρικάκου.

Συγκεκριμένα τόνιζαν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μετατρέπεται σε φερέφωνο των δουλεμπόρων και της Τουρκίας». Σημείωναν δε ότι «η δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου εναντίον του Αλέξη Τσίπρα πόνεσε τον ΣΥΡΙΖΑ».

Κύκλοι του υπουργού σχολίαζαν ότι «μέσα στην απόγνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ονομάζει την αλήθεια και την πραγματικότητα ακροδεξιά πολιτική και μετατρέπεται σε φερέφωνο δουλεμπόρων και του καθεστώτος της γειτονικής χώρας, αναπαράγοντας ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος της Ελλάδας. Προφανώς, τους πιάνει πανικός όταν κάποιος τους θυμίζει τη Μόρια και την Ειδομένη. Την ώρα που οι ίδιοι μετανάστες δηλώνουν ότι τους έστειλαν με βία οι Τούρκοι στην Ελλάδα, ότι το πεντάχρονο παιδάκι πέθανε μέσα στην Τουρκία και ότι όταν μπήκαν στην Ελλάδα και τους εντόπισε η Ελληνική Αστυνομία τούς φέρθηκε με εξαιρετικό τρόπο. Ο φόβος για τις εκλογές και το αντιπολιτευτικό τους αδιέξοδο τους οδηγεί σε πανικό».

Υπενθυμίζεται ότι ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαπολύσει επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με αφορμή την απάντηση του υπουργού σε δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση διάσωσης 38 μεταναστών στον Έβρο.

«Η κυβέρνηση του Turkaegean και του Όρουτς Ρέιτς, ​που κόντεψε να φτάσει στη Σαλαμίνα, είναι η τελευταία που μπορεί να δίνει μαθήματα πατριωτισμού στον οποιονδήποτε, πόσω μάλλον στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα. Όπως στο σκάνδαλο των υποκλοπών έτσι και στον Έβρο όταν αποκαλύπτονται τα ψέματά τους αρχίζουν επιθέσεις με νέα ψέματα, χυδαιότητες και συκοφαντίες όπως το σημερινό ακροδεξιό παραλήρημα του τέως Κνίτη, κ. Θεοδωρικάκου…» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι «ούτε και εκεί όμως πρωτοτυπούν, καθώς αποδεικνύονται κακοί αντιγραφείς του τραμπισμού».

Θεοδωρικάκος: Αν ο Τσίπρας θέλει να ανοίξουμε

τα σύνορα, όπως επί των ημερών του, ας το πει ευθέως
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Τάκης Θεοδωρικάκος σε απάντηση σε δηλώσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για «ψέματα για τις υποκλοπές» και «ψέματα για τους “καταραμένους του Έβρου”», τόνισε ότι «μαθήματα εθνικής κυριαρχίας από τον τέως πρωθυπουργό, που δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα δεν δεχόμαστε».

«Μαθήματα εθνικής κυριαρχίας από τον τέως πρωθυπουργό, που δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα δεν δεχόμαστε. Μέσα στην μικροκομματική τύφλωση του χώρου του, ο κ. Τσίπρας δεν βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τους σύγχρονους δουλεμπόρους και την τουρκική πλευρά που εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους. Αντίθετα, υιοθετεί άκριτα κατηγορίες και καταγγελίες που συκοφαντούν την Ελλάδα, τους Έλληνες αστυνομικούς, που έχουν σώσει χιλιάδες ζωές», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.