Νίκος Βαφειάδης: Μετά τα δαμάσκηνα στα Ρίζια, θα… μαζέψει ψήφους ως υποψήφιος βουλευτής Έβρου;

Νίκος Βαφειάδης: Μετά τα δαμάσκηνα στα Ρίζια, θα… μαζέψει ψήφους ως υποψήφιος βουλευτής Έβρου;

Στον Έβρο και συγκεκριμένα το χωριό της καταγωγής του, τα Ρίζια Ορεστιάδας, βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ψηφιακής Μετάβασης του Δήμου Αθηναίων Νίκος Βαφειάδης.

Με το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του για βουλευτής Έβρου με τη Ν.Δ. στις επόμενες εθνικές εκλογές να βρίσκεται πάντα στο μυαλό του, ο κ,Βαφειάδης ασχολήθηκε κατά το διάστημα της παραμονής του και προσωπικά με το μάζεμα των δαμάσκηνων, αφού διαθέτει αρκετά στρέμματα με δαμασκηνιές στα Ρίζια, συνεταιρικά με φίλο του γεωπόνο. Μάλιστα δημοσίευσε και χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τις καλλιέργειες αυτές.

Στενός φίλος και συνέταιρος παλαιότερα (όχι πάντως στα περιβόητα… φρουτάκια να το ξεκαθαρίσουμε) του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου και αποτυχόντα υποψήφιου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Τάκη Τοψίδη και λόγω της καταγωγής της συζύγου του από τη Νέα Βύσσα, ο Νίκος Βαφειάδης διετέλεσε και Αντιδήμαρχος Οικονομικών επί δημαρχίας Νικήτα Κακλαμάνη. Τον είχαν γνωρίσει μαζί με τον κ.Τοψίδη, από την εποχή της “Πολιτικής Άνοιξης”, όταν και οι δυο ήταν συνεργάτες του πρώην βουλευτή Έβρου και υφυπουργού Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλου. Μάλιστα ο Τοψίδης έγινε και κουμπάρος με το Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο Νίκος Βαφειάδης, που να θυμίσουμε ήταν στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο νομό Έβρου τον Σεπτέμβριο του 2015 αλλά στην τελευταία θέση συμβολικά, όταν οι εκλογές έγιναν με λίστα επί προεδρίας στο κόμμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, είναι δεδομένο ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο μετά από τα δαμάσκηνα να επιδοθεί στο… μάζεμα ψήφων ως υποψήφιος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Μπορεί να είναι Αντιδήμαρχος του Κώστα Μπακογιάννη στον δήμο Αθηναίων και να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του, αλλά στο γνωστό στέκι του Κολωνακίου όπου συχνάζει, κάποιοι ποντάροντας στις διασυνδέσεις τους με το Μέγαρο Μαξίμου, τον παροτρύνουν να το επιχειρήσει.

Ίσως γι’ αυτό εδώ και μήνες τώρα οι κοπέλες που εργάζονται στο γραφείο του στην Αντιδημαρχία Αθηναίων, να τηλεφωνούν σε κατοίκους στον Έβρο και να… επικαιροποιούν στοιχεία επικοινωνίας και να τους δίνουν τους… χαιρετισμούς του Νίκου Βαφειάδη. Παράλληλα, δίνει το παρόν σε εκδηλώσεις που αφορούν τον Έβρο και πραγματοποιούνται στην Αθήνα.

Υ.Γ: Με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη πάντως, να το διευκρινίσουμε ότι δεν έχουν τις πολύ καλές σχέσεις παλαιότερων ετών, χωρίς να γνωρίζουμε τι μεσολάβησε και συνέβη κάτι τέτοιο.