Αλεξανδρούπολη: Αντίδραση του Μητροπολίτη κ.Άνθιμου, για την εμφάνιση του Αμερικανού πρέσβη με βερμούδα, σανδάλια

Αλεξανδρούπολη: Αντίδραση του Μητροπολίτη κ.Άνθιμου, για την εμφάνιση του Αμερικανού πρέσβη με βερμούδα, σανδάλια

Την αντίδραση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.Άνθιμου, προκάλεσε η… καλοκαιρινή εμφάνιση με βερμούδα και σανδάλια, του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη, κατά την πρώτη, έστω και ανεπίσημη, επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως ανέδειξε το Evros-news.gr με ρεπορτάζ του, μπορεί η παρουσία στην περιοχή μας του Ελληνοαμερικανού πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας να ήταν ιδιωτική, αλλά όταν αυτή περιλαμβάνει ουσιαστικά… επίσημες συναντήσεις και κυρίως όταν συνοδεύει μια τόσο σημαντική πολιτική προσωπικότητα, όπως ο Αμερικανός γερουσιαστής και Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ, δεν μπορεί να εμφανίζεται έτσι. Κι όταν υπάρχει μαζί τους, στην επίσκεψη-ενημέρωση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Μιλάμε άλλωστε για διπλωμάτη, άσχετα αν ο ίδιος είναι επιχειρηματίας που του ανατέθηκε διπλωματικός ρόλος και δεν μπορεί στην πρώτη του επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη να εμφανίζεται έτσι. Όταν ο κ.Μενέντεζ από την πλευρά του, αν και η δική του παρουσία και επίσκεψη ήταν επίσης ιδιωτική και ανεπίσημη, δεν ήταν ντυμένος το ίδιο.

Μητροπολίτης Άνθιμος: Ο Αμερικανός Πρέσβης

δεν μπορεί να εμφανίζεται με ανέμελη θερινή ενδυμασία

Η δήλωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμου με σαφείς αιχμές για την εμφάνιση του κ.Τσούνη αναφέρει: «Ο Αμερικανός Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα δεν μπορεί να εμφανίζεται ανεπίσημα και μάλιστα με ανέμελη θερινή ενδυμασία στην Αλεξανδρούπολη».

Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που ώθησαν τον Σεβασμιότατο κ.Άνθιμο να προβεί στην συγκεκριμένη δήλωση. Αν δηλαδή το έκανε εκφράζοντας την πικρία του επειδή δεν τον επισκέφθηκε κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη ο Αμερικανός πρέσβης, που να επισημάνουμε ότι εκτός ττων δύο επικεφαλής του Οργανισμού Λιμένος δεν συνάντησε και κανέναν άλλον. Όπως επίσης, ορισμένοι που σχολίασαν την συγκεκριμένη δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζοντας ότι ο Τζορτζ Τσούνης έχει το δικαίωμα να εμφανίζεται ντυμένος όπως θέλει, προφανώς έχουν παντελή άγνοια των υποχρεώσεων που απορρέουν από τον ρόλο ενός διπλωμάτη, όχι μόνο του συγκεκριμένου αλλά και οποιασδήποτε χώρας, καθώς και των σχετικών πρωτοκόλλων. Γιατί ένας διπλωμάτης θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να σέβεται ο ίδιος τον ρόλο του και την χώρα που εκπροσωπεί.
Τα επισημαίνουμε, όχι για να υποστηρίξουμε την άποψη του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, στον οποίο είμαστε το μοναδικό τοπικό ΜΜΕ που έχει ασκήσει πολλές φορές κριτική, αλλά εξηγώντας την δική μας δημοσίευση. Γιατί όλα δεν μπορεί να είναι… χαβαλές σε αυτή την χώρα.