“Πόλη και Πολίτες”: Θα απέχουμε από δημοτικά συμβούλια, Οικονομική Επιτροπή, λόγω απουσίας του επικεφαλής μας Β.Λαμπάκη

“Πόλη και Πολίτες”: Θα απέχουμε από δημοτικά συμβούλια, Οικονομική Επιτροπή, λόγω απουσίας του επικεφαλής μας Β.Λαμπάκη

Αποχή από τα δημοτικά συμβούλια και τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αλεξανδρούπολης για το διάστημα από 22/8/2022 έως 28/8/2022, αποφάσισε η παράταξη “Πόλη και Πολίτες” του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη

Ο λόγος; Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, θα απουσιάζει ο επικεφαλής της κ.Λαμπάκης για την επόμενη εβδομάδα (χωρίς να διευκρινίζει τον λόγο της απουσίας πάντως)και γι’ αυτό υποβλήθηκε αίτημα να μην διεξαχθούν οι συγκεκριμένες συνεδριάσεις. Κάτι που όπως φαίνεται δεν έγινε αποδεκτό από την δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη, την οποία κατηγορεί ότι προσβάλλει την θεσμική λειτουργία μη αποδεχόμενη το συγκεκριμένο αίτημα. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση από την δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέρει:
“Ενώ υποβάλλαμε αίτημα να μη γίνει Δημοτικό Συμβούλιο και Οικονομική Επιτροπή από 22/8/2022 έως 28/8/2022 λόγω απουσίας μου (ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης) εκτός Αλεξανδρούπολης αλλά και αδυναμίας συμμετοχής και άλλων συμβούλων, με προσβολή στην θεσμικότητα και χωρίς να λάβουμε απάντηση ανακοινώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής στις 24/8/2022 και 23/8/2022 αντίστοιχα. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα θέματα ήταν ισχυρότατα, σε μια προσπάθεια τους να ανατρέψουν ειρημένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στις οποίες είχαν μειοψηφήσει.
Κατόπιν τούτων απέχουμε από αυτές τις συνεδριάσεις διαμαρτυρόμενοι για την απαξίωση των αρχών, των προσώπων μας και την προσβολή της έννοιας και των αρχών της Δημοκρατίας.
Για την παράταξη «Πόλη και Πολίτες»
Ευάγγελος Λαμπάκης