Έβρος: Θλίψη για τον πρόωρο χαμό ενός σπουδαίου φίλου της θρακιώτικης παράδοσης Αντισυνταγματάρχη Παναγιώτη Πουλή

Έβρος: Θλίψη για τον πρόωρο χαμό ενός σπουδαίου φίλου της θρακιώτικης παράδοσης Αντισυνταγματάρχη Παναγιώτη Πουλή

Θλίψη σε όσους τον γνώρισαν, για τον πρόωρο χαμό του σπουδαίου φίλου της θρακιώτικης παράδοσης και οργανοπαίχτη γκάιντας και ζουρνά, του εν ενεργεία Αντισυνταγματάρχη Παναγιώτη Πουλή, που “έφυγε” στα 50 του χρόνια νικημένος από τον καρκίνο. 

Εξαίρετος αξιωματικός, που υπηρέτησε μάλιστα αρκετά χρόνια στο Διδυμότειχο και γενικότερα σε μονάδες του Έβρου, φανταστικός οργανοπαίχτη γκάιντας και ζουρνά, εξαίρετος φίλος της μουσικής θρακιώτικης παράδοσης, συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις στον Έβρο, αλλά και ανταποκρίνονταν σε κάθε κάλεσμα των Θρακιωτών της Αθήνας.

Συνεργάστηκε με συλλόγους των συμπατριωτών μας στην πρωτεύουσα, σε εκδηλώσεις με την Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ελένη Φιλιππίδου από τη Νέα Βύσσα και ήταν φίλος με τον συντοπίτη μας Γιώργο Αρβανίτη, τον δημιουργό του Μουσείου θρακιώτικης παράδοσης στην Αθήνα.

Συγκινημένος μάλιστα αυτός, τον αποχαιρέτησε εκ μέρους όλων των Εβριτών και Θρακιωτών:

Ο αείμνηστος Αντισυνταγματάρχης και υπηρέτης της παραδοσιακής μουσικής και ιδιαίτερα της θρακιώτικης, έδωσε εδώ και μήνες γενναία και σκληρή “μάχη” με τον καρκίνο, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να βγει νικητής και “έφυγε” στα 50 του χρόνια. Μάλιστα είχε πάρει μετάθηση για μονάδα της περιοχής Σουφλίου για να έρθει και πάλι στον αγαπημένο του Έβρο, αλλά η περιπέτεια της υγείας του την “πάγωσε” και παρέμεινε για θεραπείες στην Αθήνα, όπου και άφησε την  τελευταία του πνοή.

Τώρα θα παίζει την αγαπημένη του γκάιντα στον ουρανό, ανάμεσα στ’ αστέρια, παρέα με τον συγχωρεμένο Πασχάλη Χρηστίδη, τον δάσκαλο του όπως τον αποκαλούσε σε μια φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.