Έβρος: Ποσό 1.248.000 ευρώ για αγροτική οδοποιία απ’ την Κυβέρνηση, στους δήμους Ορεστιάδας και Σουφλίου

Έβρος: Ποσό 1.248.000 ευρώ για αγροτική οδοποιία απ’ την Κυβέρνηση, στους δήμους Ορεστιάδας και Σουφλίου

-Δεν υπέβαλλαν ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΙΤΗΣΗ ο δήμος Διδυμοτείχου και ο δήμος Σαμοθράκης

-Απορρίφθηκαν δυο αιτήσεις του δήμου Αλεξανδρούπολης ύψους 923.000 ευρώ

Ποσό 1.248.000 ευρώ εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αγροτική οδοποιία των δήμων Ορεστιάδας και Σουφλίου, μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις”.

Συγκεκριμένα για το νομό Έβρου ο δήμος Ορεστιάδας χρηματοδοτείται με 748.000 ευρώ και ο δήμος Σουφλίου με 500.000 ευρώ για την πραγματοποίηση Έργων Αγροτικής Οδοποιΐας, μετά από προτάσεις που είχαν υποβάλλει και εγκρίθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο. Όπως ανακοίνωσε χθες βράδυ ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, για την περιοχή μας προβλέπονται:
Δήμος Ορεστιάδας: Ολοκλήρωση τμήματος αγροτικού δρόμου σύνδεσης κοινότητος Πενταλόφου Ορεστιάδος με παλαιό οικισμό Μπάρας: δημόσια δαπάνη 748.000 ευρώ
Δήμος Σουφλίου: Βελτίωση αγροτικής οδοποιΐας επιλεγμένων παρέβριων τμημάτων εντός αναδασμών στο τμήμα Σουφλίου – Τμήμα προς βιολογικό καθαρισμό: δημόσια δαπάνη 500.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα φτάσει τελικά στα 106.881.259,33 €,  μετά την εξασφάλιση υπερδέσμευσης ύψους 63 εκατ. €, πλέον των 43 εκατ. € που αρχικώς είχαν εγκριθεί.

Δεν υπέβαλλε ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΙΤΗΣΗ οι δήμοι Διδυμοτείχου 

Απορρίφθηκαν δυο αιτήσεις του δήμου Αλεξανδρούπολης

Μετά από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γιώργου Γεωργαντά,   του αρμόδιου Υφυπουργού, κ. Γιώργου Στύλιου και του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, εκδόθηκε στις 24/08/2022, με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων μετά την ολοκλήρωση του διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων στήριξης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της με αριθμ. πρωτ. 5474/23-12-2021 πρόσκλησης της Δράσης 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020, αρχικού προϋπολογισμού 43 εκατ. ευρώ και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Με τελευταία καταληκτική ημερομηνία 30.03.2022 υποβολής και συμπλήρωσης των αιτήσεων, η αξιολόγηση αντί των δύο ετών (που διαρκούσε συνήθως άνω των δύο ετών) σήμερα ολοκληρώθηκε σε διάστημα ολιγότερο των έξη μηνών, ηλεκτρονικά και με πλήρη διαφάνεια.

Όπως μπορεί να δει κάποιος στον προσωρινό πίνακα των αποτελεσμάτων, ΔΕΝ ΥΠΕΒΑΛΛΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΙΤΗΣΗ ο δήμος Διδυμοτείχου, αλλά και ο δήμος Σαμοθράκης. Προφανώς δεν έκριναν οι δήμαρχο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και Νίκος Γαλατούμος, ότι χρειάζονται χρήματα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για την αγροτική τους οδοποιία.

%%

Αντίθετα, ο δήμος Αλεξανδρούπολης υπέβαλλε δυο προτάσεις, συνολικού ύψους 923.000 ευρώ (499.000+424.000 ευρώ) οι οποίες όμως απορρίφθηκαν λόγω μη εκπλήρωσης των κριτηρίων επιλεξιμότητας.

Στον πίνακα παρουσιάζονται:

Οι παραδεκτές αιτήσεις στήριξης που επιλέγονται προς ένταξη στο πλαίσιο της δημόσιας δαπάνης της πρόσκλησης και πιστώσεων υπερδέσμευσης κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά με το οικονομικό τους αντικείμενο όπως διαμορφώθηκε κατά το διοικητικό έλεγχο. Οι παραδεκτές αιτήσεις ανέρχονται σε 194 με σωρευτική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη: 106.881.259,33 €, μετά την υπερδέσμευση ύψους 63 εκατ. ευρώ που έχει ήδη εγκριθεί.

Οι μη παραδεκτές αιτήσεις στήριξης λόγω μη εκπλήρωσης κριτηρίων επιλεξιμότητας ή/και βαθμολογίας μικρότερης της ελάχιστης που ορίζει η πρόσκληση, προϋπολογισμού 53 εκατ. ευρώ.

Ένα σχόλιο

  1. ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ ΙΣΑΆΚ

    Τα τελευταία χρόνια αυτός Ο ΔΉΜΟΣ ΔΙΔΥΜΌΤΕΙΧΟΥ που είναι? Αντε από μελέτες δεν μπορεί ούτε αίτηση δεν μπορεί?

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*