ΝΤΡΟΠΗ: Στην Αθήνα και όχι στο Διδυμότειχο, προγραμματίζουν να γίνει η Ονομασία των νέων Αστυφυλάκων!!!

ΝΤΡΟΠΗ: Στην Αθήνα και όχι στο Διδυμότειχο, προγραμματίζουν να γίνει η Ονομασία των νέων Αστυφυλάκων!!!

Στην Αθήνα και όχι στο Διδυμότειχο όπως συνέβαινε όλα τα προηγούμενα χρόνια, προγραμματίζουν να πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου, η ονομασία και η απονομή πτυχίων των νέων Αστυφυλάκων, αποφοίτων του Τμήματος της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, για τους περίπου 300 νέους Αστυφύλακες που εκπαιδεύτηκαν στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, για πρώτη φορά δυστυχώς θα γίνει η ονομασία τους στην Αθήνα.  Η απόφαση προφανώς πάρθηκε σε κεντρικό επίπεδο, αλλά είναι άγνωστο με ποιανού εισήγηση έγινε κάτι τέτοιο και άλλαξε αυτό που συνέβαινε μέχρι τώρα. Αν δηλαδή υπήρξε πρόταση από τους υπεύθυνους των Σχολών Διδυμοτείχου και Κομοτηνής και ποιοι είναι οι λόγοι. Γιατί οι εκατοντάδες νέοι Αστυφύλακες, ανάμεσά τους και αρκετοί που κατάγονται από το νομό Έβρου, είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν στην Αθήνα μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους που θέλουν να βρίσκονται δίπλα τους στην διαδικασία της ονομασίας τους, η οποία αποτελεί σημαντική στιγμή για την ζωή τους.

Αν τελικά συμβεί αυτό και η εκδήλωση πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, για άλλη μία φορά η ακριτική μας περιοχή θα στερηθεί την ευκαιρία να βρεθούν σε αυτήν εκατοντάδες επισκέπτες και να αποκομίσει κάποια οικονομικά οφέλη η τοπική οικονομία που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Ελπίζουμε στον ένα μήνα που απομένει μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, τόσο η δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου (αν και με την ανικανότητα που την διακρίνει δεν είμαστε τόσο αισιόδοξοι), αλλά και οποιοσδήποτε θεσμικός της περιοχής, όλοι μαζί να αποτρέψουν αυτή την αρνητική εξέλιξη. Οι βουλευτές του νομού και ιδιαίτερα ο πρώτος σε ψήφους Τάσος Δημοσχάκης, που αναφέρει συχνά στις ανακοινώσεις τον τίτλο του Επίτιμου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντί χορεύει καθημερινά στα πανηγύρια, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί περισσότερο μια και υποτίθεται γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στον χώρο αυτό.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες μας από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η δικαιολογία που επικαλούνται για την απόφαση αυτή, είναι η παρουσία στο επόμενο χρονικό διάστημα στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου για βασική εκπαίδευση, των Ειδικών Φρουρών. Επισημαίνουν λοιπόν ότι δεν θα υπάρχει χώρος φιλοξενίας για τους Αστυφύλακες οι οποίοι πρέπει να μείνουν μία-δύο ημέρες για την τελετή της ονομασίας τους. Παράλληλα τονίζεται πως στα μέσα Οκτωβρίου θα γίνει εκεί και η βασική εκπαίδευση των 240 νέων Συνοριακών Φυλάκων που ήδη η διαδικασία πρόσληψης τους προχωράει για το νομό Έβρου.

Όλα αυτά μπορεί να ευσταθούν, αλλά δεν ανατρέπουν το γεγονός ότι για πρώτη φορά η ονομασία των νέων Αστυφυλάκων που έκαναν τη βασική τους εκπαίδευση στο Διδυμότειχο, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και όχι στην πόλη του Έβρου. Αντί να αποκεντρώνονται παρόμοιες διαδικασίες και να στηρίζονται με πολλούς τρόποιυς οι ακριτικές περιοχές, μάλλον συμβαίνει το αντίθετο.

 

2 Σχόλια

  1. Καλά, λέτε για το “πώς /πόσοι θα κατέβουν από τον Έβρο στην Αθήνα” ενώ δεν σας κόβει πόσοι πολλοί (και περισσότεροι) θα έπρεπε να ανέβουν Διδυμοτειχο. Η πόλη των Κάστρων είναι ΝΕΚΡΗ πόλη και έτσι θα παραμείνει. σταματήστε να ελπίζετε για κάτι διαφορετικό

  2. Αντιλαμβάνομαι τον σαρκασμο στο μήνυμα του σχολιαστή. Θα τον συνεχίσω λοιπόν λέγοντας πως αφού δε βολεύει, ας κλείσουν και τη σχολή. Πού να τρεχεις στο Διδυμότειχο… Τουλάχιστον να το ανακοίνωναν από την αρχή. Πάντως ας το κοιτάξουμε το θέμα οι εβριτες. Δικαιωνουμε τον χαρακτηρισμό αγαθοι που μας αποδίδουν.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*