Αλεξανδρούπολη: Εξιχνιάσθηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 55χρονου – Συνελήφθη χθες 42χρονος

Αλεξανδρούπολη: Εξιχνιάσθηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 55χρονου – Συνελήφθη χθες 42χρονος

-Το θύμα που είναι Λεττονός, παντρεμένος με Εβρίτισσα, εγχειρίστηκε στο κεφάλι στο Νοσοκομείο Καβάλας και η κατάσταση του είναι πολύ κρίσιμη

-Άστεγοι και θήτης και θύμα, φέρεται να είχαν προηγούμενες διαφορές που προκάλεσαν την επίθεση

Εξιχνιάστηκε έπειτα από τις άμεσες προανακριτικές ενέργειες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 55χρονου αλλοδαπού, που έλαβε χώρα χθες (31-08-2022), με την σύλληψη 42χρονου Έλληνα.

Το θύμα είναι Λεττονός, παντρεμένος με Εβρίτισσα, ήταν άστεγος και όταν δέχθηκε την επίθεση βρισκόταν σε παγκάκι έξω από το ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης. Γι’ αυτήν συνελήφθη ένας 42χρονος Έλληνας κάτοικος Αλεξανδρούπολης, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, που επίσης ήταν άστεγος. Θύτης και θύμα φέρεται να είχαν κάποιες διαφορές, όπως είπε ο πρώτος κατά την σύλληψη του και αυτό προκάλεσε την άγρια επίθεση με τα σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 31-08-2022 στην Αλεξανδρούπολη, ο δράστης επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο και με χρήση σωματικής βίας στον 55χρονο,κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού τους, τραυματίζοντάς τον στο κεφάλι και το σώμα.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα, εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη από αστυνομικούς της επιληφθείσας Υπηρεσίας ο 42χρονος, o οποίος θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Ο τραυματίας παρελήφθη από σταθμό ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αλλά επειδή έπρεπε να χειρουργηθεί στο κεφάλι διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας και χειρουργήθηκε από νευροχειρουργό που δεν υπάρχει στην Αλεξανδρούπολη. Επέστρεψε όμως στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.