Σάλος με βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Θράκη που αποκάλεσε “τουρκική” την μουσουλμανική μειονότητα

Σάλος με βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Θράκη που αποκάλεσε “τουρκική” την μουσουλμανική μειονότητα

Σάλος προκλήθηκε από την δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ.στο νομό Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος αποκάλεσε με δήλωση του “τουρκική” την μουσουλμανική μειονότητα.

Η υιοθέτηση ουσιαστικά της ρητορικής της Τουρκίας από έναν βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου και παράλληλα η δημόσια προτροπή του σε ομοθρήσκους του να.μετεψουν στις διαδικασίες ανάδειξης νέου ψευδομουφτή προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις. Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση της κατήγγειλε την στάση του, τονίζοντας:

“Ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν σε δημόσια ανάρτησή του, δηλώνει μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu), ανακοινώνει τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις «εκλογές» στις 9/9. Επιπλέον, δηλώνει ευθαρσώς ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί!

Είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση: Γιατί κρατάει βουλευτή που αναγνωρίζει τη μειονότητα ως «τουρκική»; Στο ΠΑΣΟΚ σέβονται ή όχι την ελληνική νομοθεσία; Σέβονται ή όχι τη νόμιμη διαδικασία εκλογής μουφτή, την οποία ψήφισε πριν λίγες εβδομάδες η Βουλή;”

Ανασκεύασε άρον άρον μετά τις έντονες αντιδράσεις

Μετά τις έντονες πολιτικές αντιδράσεις που προκαλεσε η ανάρτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος αναφέρθηκε σε «τουρκική μειονότητα», μιλώντας για τις εκλογές για τον νέο ψευδομουφτή της Ξάνθης, ο βουλευτής σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ανασκευάζει πλήρως το περιεχόμενο της πρόσφατης ανάρτησής του.

“Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα. Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση και την αφορμή που, παρά τη θέλησή μου, έδωσα για αρνητικά σχόλια προς εμένα και κυρίως, προς την παράταξη που εκπροσωπώ ως Βουλευτής Ξάνθης.

Δηλώνω ότι σέβομαι απολύτως και ανεπιφύλακτα το Σύνταγμα της Ελλάδας και την ελληνική νομοθεσία, που ρυθμίζει ειδικά τον θεσμό της μουφτείας, μετά και την πρόσφατη τροποποίηση, την οποία ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στήριξα και δημόσια μέσα στη Βουλή. Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίς καμία εξαίρεση ή διάκριση όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα.

Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω”.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*