ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ: Στο Διδυμότειχο και όχι Αθήνα η ονομασία των νέων Αστυφυλάκων, μετά το ρεπορτάζ μας

ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ: Στο Διδυμότειχο και όχι Αθήνα η ονομασία των νέων Αστυφυλάκων, μετά το ρεπορτάζ μας

Στο Διδυμότειχο και την Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων και όχι στην Αθήνα όπως είχε προγραμματιστεί και ανακοινωθεί εδώ και πολλές ημέρες στους νέους Αστυφύλακες και τις οικογένειες τους, θα πραγματοποιηθεί τελικά το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, η τελετή ονομασίας και η απονομή πτυχίων των 249 νέων Αστυφυλάκων.

Η αρχική λανθασμένη απόφαση άλλαξε, μετά το δημοσίευμα του Evros-news.gr στις 30 Αυγούστου με τίτλο: “ΝΤΡΟΠΗ: Στην Αθήνα και όχι στο Διδυμότειχο, προγραμματίζουν να γίνει η Ονομασία των νέων Αστυφυλάκων!!! Είχαμε άλλωστε δεχθεί τα έντονα και δικαιολογημένα παράπονα και τις αντιδράσεις των οικογενειών των αρκετών Εβριτών Αστυφυλάκων που ολοκλήρωσαν στο Διδυμότειχο την εκπαίδευση τους, αλλά και επαγγελματιών της περιοχής που έβλεπαν ότι άλλαξε κάτι το οποίο ίσχυε χρόνια και έτσι αρκετός κόσμος που θα ερχόταν στην πόλη και εννοούμε τις οικογένειες των νέων Αστυφυλάκων και θα έδινε μια κάποια οικονομική τόνωση, θα πήγαινε στην Αθήνα. Ως δικαιολογία τότε είχαν επικαλεστεί την έλλειψη χώρου, λόγω της εκπαίδευσης ταυτόχρονα των Ειδικών Φρουρών.

Τελικά, αυτό που είχαν αρχικά ανακοινώσει-όπως μάθαμε-πριν δυο ημέρες ανεπίσημα στους ίδιους τους νέους Αστυφύλακες, ότι μετά τις αντιδράσεις και τα δημοσιεύματα το πιθανότερο είναι να αλλάξει η απόφαση και να γίνει κανονικά στο Διδυμότειχο η τελετή ονομασίας και η απονομή πτυχίων, επιβεβαιώθηκε. Ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος,  οποίος είχε επικοινωνήσει τότε μαζί μας, μετά το ρεπορτάζ του Evros-news.gr και τον ενημερώσαμε για τις λεπτομέρειες και τις αντιδράσεις και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί για να αλλάξει αυτή η λανθασμένη απόφαση, με ανάρτηση του πριν από λίγο γνωστοποίησε ότι από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον διαβεβαίωσαν πως θα γίνει κανονικά στο Διδυμότειχο, την έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων η τελετή.

“Έπειτα από επικοινωνία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπήρξε η διαβεβαίωση ότι η τελετή ονομασίας και η απονομή πτυχίων των νέων Αστυφυλάκων θα πραγματοποιηθεί, ως είθισται, στο Διδυμότειχο”, έγραψε ο κ.Δερμεντζόπουλος.

Λίγο αργότερα ήρθε η επιβεβαίωση και από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο σε σημερινή ανακοίνωση του αναφέρει:

“Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι οι τελετές αποφοίτησης και ονομασίας των νέων Αστυφυλάκων, θα πραγματοποιηθούν την 1η Οκτωβρίου 2022, στις έδρες των Σχολών που φοίτησαν και συγκεκριμένα σε Κομοτηνή, Διδυμότειχο και Ρέθυμνο”.