Θεοδωρικάκος από Διδυμότειχο: Αν επεμβαίναμε στη νησίδα, η Τουρκία θα έκανε συλλήψεις για παραβίαση συνόρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Θεοδωρικάκος από Διδυμότειχο: Αν επεμβαίναμε στη νησίδα, η Τουρκία θα έκανε συλλήψεις για παραβίαση συνόρων (ΒΙΝΤΕΟ)

-Όταν έδειξα στη Βουλή στην αντιπολίτευση ότι ήταν τουρκικό έδαφος το σημείο των 38, το… βούλωσαν, αλλά δεν πήραν πίσω ότι μας είπαν δολοφόνους και προδότες

Στο θέμα του σήριαλ που δημιουργήθηκε στα μέσα Αυγούστου με την περιβόητη νησίδα που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Κισσαρίου και Αμορίου και τον “εγκλωβισμό” εκεί 38 προσφύγων και λαθρομεταναστών, αναφέρθηκε στο Διδυμότειχο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, ξεκαθάρισε πως οι συντεταγμένες που δίνονταν ήταν σε τουρκική επικράτεια και οποιαδήποτε προσπάθεια της Ελλάδας να επέμβει, θα μπορούσε να την εκμεταλλευθεί η Τουρκία και να κάνει συλλήψεις υποστηρίζοντας ότι παραβιάστηκαν τα σύνορα της.

Είπε χαρακτηριστικά ο κ.Θε3οδωρικάκος, που κάθισε μάλιστα στην θέση του δημάρχου Διδυμοτείχου: “Από την στιγμή που η νησίδα δεν ήταν στην ελληνική επικράτεια, αν επεμβαίναμε θα είχε προκληθεί πολύ σοβαρό πρόβλημα με την Τουρκία. Επεισόδιο, προβοκάτσια. Την ευκαιρία θέλουν να σου αρπάξουν έναν αστυνομικό, να σε βάλουν στο χέρι και να δημιουργήσουν πολύ χειρότερα. Να βρουν μια δική μας ένοπλη περίπολο, είτε είναι της αστυνομίας είτε του στρατού και να πουν παραβιάζεται το έδαφος μας. Άρα δεν μπορείς να κάνεις κριτική μέσα στη χώρα σου στην αστυνομία και στο στρατό.

Όταν τους έδειξα ότι η γεωγραφική υπηρεσία του στρατού διαβεβαιώνει με επίσημο έγγραφο από τις 26 Ιουλίου ότι οι συντεταγμένες είναι Τουρκία, το βουλώσανε αλλά δεν πήραν πίσω που μας είπαν και δολοφόνους και προδότες. Εγώ δεν ανταποδίδω τους χαρακτηρισμούς και πιστεύω ότι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Ζούμε σε μια εποχή πάρα πολύ δύσκολη και σε μια περιοχή που είναι πάρα πολύ δύσκολη. Δεν έχουμε την π0ολυτέλεια του διχασμού. Να φυλάμε τα σύνορα μας, να φυλάμε το διεθνές δίκαιο και να φυλάμε τις ανθρώπινες ζωές”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ