Έβρος: Επίσκεψη αύριο εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου – Θα κατηγορήσει πάλι για επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών;

Έβρος: Επίσκεψη αύριο εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου – Θα κατηγορήσει πάλι για επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών;

Επίσκεψη στο νομό Έβρου θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Νάσος Ηλιόπουλος.

Το πρόγραμμα του θα ξεκινήσει μάλιστα κάπως… ανάποδα, πρώτα με συνέντευξη Τύπου στην Αλεξανδρούπολη το πρωί, πριν επισκεφθεί τις διάφορες περιοχές του νομού και να έχει συναντήσεις, επαφές ώστε να σχηματίσει επιτόπου γνώμη για διάφορα θέματα και όχι στο τέλος προκειμένου τότε να κάνει έναν απολογισμό. Θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον αν κατηγορήσει και πάλι την Κυβέρνηση για επαναπροωθήσεις λαθρομεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, αφού άλλωστε το κόμμα που εκπροσωπεί είναι υπέρμαχος των ΜΚΟ και των ξένων ΜΜΕ που συχνά δυσφημούν στο εξωτερικό την Ελλάδα και ήταν “σύμμαχος” τους στο πρόσφατο σήριαλ που έστησαν οι Τούρκοι με τη νησίδα στη περιοχή Κισσαρίου-Αμορίου και τους 38 υποτίθεται εγκλωβισμένους.

Ο κ.Ηλιόπουλος δήλωσε άλλωστε πρόσφατα με αφορμή την επέκταση του φράχτη σε όλο το μήκος του Έβρου:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα καταφέρει να κρύψει τα προβλήματα που έχει, πίσω από το φράχτη στον Έβρο. Αυτό που μας διαφοροποιεί από τον Ερντογάν είναι ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο. Και η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει αν γίνονται επαναπροωθήσεις προσφύγων, γιατί αυτό με βάση το διεθνές δίκαιο είναι παράνομο. Ως χώρα πρέπει να σεβόμαστε τη δική μας παράδοση ανθρωπιάς, και η παράδοσή μας σίγουρα δεν είναι να λέμε ότι δεν υπάρχουν 40 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, θα συνοδεύεται  από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ αποτελούμενο από τη βουλευτή Έβρου, κ. Νατάσα Γκαρά, το μέλος της ΚΕ, κ. Ελίζα Καλέση, τον συντονιστή της ΝΕ ΕΒΡΟΥ, κ. Γιώργο Λιανίδη και στελέχη του κόμματος.


Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα των επισκέψεων του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Νάσου Ηλιόπουλου :

9:30 – Συνέντευξη Τύπου στo Hotel Astir*Egnatia

11:00 – Σύσκεψη στη Δαδιά με τους εμπλεκόμενους φορείς και τις τοπικές αρχές.

13:00 – Εργατοϋπαλληλικό  κέντρο Ορεστιάδας / Σύσκεψη με  εκπροσώπους εργαζόμενων και εκπροσώπους των Ελεύθερων Επαγγελματιών.

15:00 – Τελωνείο κήπων / Επίσκεψη στην πρώτη εξ´ ανατολών πύλη εισόδου προς την Ευρώπη