Σουφλί: Ξεκίνησαν οι έρευνες με γεωτρύπανα, για εντοπισμό νερού στα χωριά του ορεινού όγκου

Σουφλί: Ξεκίνησαν οι έρευνες με γεωτρύπανα, για εντοπισμό νερού στα χωριά του ορεινού όγκου

Ξεκίνησαν τις προηγούμενες ημέρες από τον δήμο Σουφλίου με έντονο ρυθμό, οι έρευνες για τον εντοπισμό νερού, στα ορεινά χωριά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εδώ και πολλά χρόνια.

Ειδικά γεωτρύπανα άρχισαν τις γεωτρήσεις προκειμένου να βρεθεί νερό στα χωριά Σιδηροχώρι, Γέρικο, Μεγάλο Δέρειο, Ρούσσα, Γονικό, Σιδηρώ, μετά τις γεωλογικές έρευνες που προηγήθηκαν. Στόχος της δημοτικής αρχής του Παναγιώτη Καλακίκου, που αναγνωρίζει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης στην περιοχή του ορεινού όγκου, είναι να δώσει συγκεκριμένες και μόνιμες λύσεις. Με γεωτρήσεις οι οποίες θα μπορούν να τροφοδοτούν για πολλές ώρες της ημέρας με νερό που θα είναι πόσιμο και χωρίς προβλήματα.

Άλλωστε ο κ.Καλακίκος αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο πρόβλημα κατά την διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια του δρόμου 21 χιλιομέτρων Μικρού Δερείου-Ρούσσας-Γονικού, λέγοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στην περιοχή γεωτρύπανα με στόχο να βρεθεί νερό και να δοθεί λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει τους κατοίκους επί χρόνια και έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται.

Ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Ορφέα Γιουσούφ Κοτσά που είναι κάτοικος του Μεγάλου Δερείου, έγραψε χαρακτηριστικά για τις προσπάθειες εντοπισμού νερού: “Έτοιμοι για την εξόρυξη ο Θεός βοηθός”.