“Πλημμύρισε” θρακιώτικα τραγούδια και χορούς το κέντρο του Σουφλίου, όλοι μια παρέα (ΒΙΝΤΕΟ)

“Πλημμύρισε” θρακιώτικα τραγούδια και χορούς το κέντρο του Σουφλίου, όλοι μια παρέα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πλημμύρισε παραδοσιακή θρακιώτικη μουσική, τραγούδια και χορούς χθες βράδυ το κέντρο του Σουφλίου, όπου όλοι έγιναν μια μεγάλη παρέα, στην παραδοσιακή βραδιά που διοργάνωσε ο δήμος Σουφλίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022”.

Περισσότεροι από 100 χορευτές Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης και των χωριών, στην συντριπτική πλειοψηφία τους νέα παιδιά, ακόμα και μικρά σε ηλικία, από τους “ΑΝΕΜΗ Σουφλίου”, “ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Σουφλίου”, “Ορφέας ΑΜΟΡΙΟΥ”, “Ακρίτας ΔΑΔΙΑΣ”, Άγιος Αθανάσιος ΛΑΒΑΡΩΝ, ‘Αγιος Πέτρος και Παύλος ΚΙΣΣΑΡΙΟΥ”, υπό την παραδοσιακή θρακιώτικη μουσική του “Ακρίτικου Ήχου”, προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα.

Το κέντρο της πόλης είχε κλείσει, όλα τα καταστήματα έβγαλαν και άπλωσαν τραπέζια παντού και από κάποια στιγμή και μετά ενώθηκαν οι πάντες σε μια μεγάλη παρέα, χορεύοντας και διασκεδάζοντας τώρα που το καλοκαίρι σιγά-σιγά μας αποχαιρετά. Το κέντρο του Σουφλίου γέμισε χαμόγελα, φως, διασκέδαση, κέφι, χαρά και αισιοδοξία για αρκετές ώρες, ακόμα και πολύ μετά από τα μεσάνυχτα.

Προηγήθηκε άλλωστε όλο το καλοκαίρι μια σειρά εκδηλώσεων στα περισσότερα χωριά του δήμου Σουφλίου, με την σημερινή δημοτική του Παναγιώτη Καλακίκου σε συνεργασία με τους συλλόγους και τις Τοπικές Κοινότητες να μην αφήνει καμιά περιοχή χωρίς πολιτιστική κάλυψη και εκδήλωση αυτό το καλοκαίρι, το πρώτο με ελεύθερη διασκέδαση και δραστηριότητα μετά από τα δυο χρόνια της πανδημίας του κορονοϊού.

Παρόντες φυσικά ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος με τους Αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους του και κάτοικοι της πόλης και των χωριών του δήμου, ακόμα και από γειτονικές πόλεις και περιοχές και πολλοί μεσήλικες και ηλικιωμένοι, οι οποίοι έδειχναν να το χαίρονται περισσότεροι. Γιατί σε αντίθεση με τους νέους, δεν έχουν την δυνατότητα να βρεθούν εκτός Σουφλίου και να συμμετέχουν στις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται.

Απόψε Λαϊκή Βραδιά

Απόψε στον ίδιο χώρο, στο κέντρο της πόλης του Σουφλίου, υπάρχει η λαϊκή βραδιά με την αυθεντική λαϊκή φωνή του Δημήτρη Σιάμου και τους Αντώνη Χαβαδάκη και Ματίνα Καίσα στις 21:30.