Λευκίμη Σουφλίου: Ελέγχθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες με δυο εστίες – Δίπλα βρέθηκαν ρούχα λαθρομεταναστών

Λευκίμη Σουφλίου: Ελέγχθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες με δυο εστίες – Δίπλα βρέθηκαν ρούχα λαθρομεταναστών

Τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στις 6 το απόγευμα λίγα χιλιόμετρα πριν το χωριό της Λευκίμης, που επίσης είχε απειληθεί από την καταστροφική πυρκαγιά στο δάσος Δαδιάς-Λευκίμης τον περασμένο Ιούλιο.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση, με 4 αυτοκίνητα και 8 άνδρες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα 5 ανδρών. Κάηκαν 1,7 στρέμματα βελονοτάπητα, αφού η φωτιά ήταν έρπουσα, αλλά θα μπορούσε φυσικά να εξελιχθεί σε πολύ καταστροφική αν δεν την είχαν προλάβει οι πυροσβέστες.
Αυτό που προβληματίζει έντονα, είναι το γεγονός ότι η φωτιά ξέσπασε σε δύο διαφορετικά σημεία, με δύο εστίες οι οποίες είχαν διαφορά μεταξύ τους 50 μέτρα.
Κι ακόμα χειρότερα, εκεί κοντά βρέθηκαν συνολικά 3 σημεία με πολλά ρούχα λαθρομεταναστών, που προφανώς σταμάτησαν εκεί για να ξεκουραστούν ή να κρυφτούν και να συνεχίσουν μετά την πορεία τους στο εσωτερικό της χώρας.
Το σημείο αυτό πιθανόν να είναι κομβικό ως πέρασμα, ενώ να θυμίσουμε πως αρκετές φορές κοντά σε εστίες πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή, βρίσκονται παρατημένα αντικείμενα λαθρομεταναστών, που επίσης είναι γνωστό πως ανάβουν φωτιές για να μαγειρέψουν ή να ζεσταθούν.