Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: “Κάποιες ΜΚΟ κάνουν μπίζνα στο μεταναστευτικό. Ξέρουμε ποιες είναι”

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: “Κάποιες ΜΚΟ κάνουν μπίζνα στο μεταναστευτικό. Ξέρουμε ποιες είναι”

Στον ρόλο των διαφόρων ΜΚΟ, κάποιες από τις οποίες τις χαρακτήρισε… προβληματικές αφού κάνουν μπίζνα το λαθρομεταναστευτικό, αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την σημερινή τρίωρη συνέντευξη Tύπου που παραχώρησε, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Αναφερόμενος στην στάση της Τουρκίας και της υβριδικές απειλές που εξαπολύει κατά της Ελλάδας με την εργαλειοποίηση προσφύγων και λαθρομεταναστών, ο κ.Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές γνωρίζουν ποιες είναι:

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση. Έχουμε αποδείξει ότι φυλάμε τα σύνορα με αποτελεσματικότητα και σεβασμό. Ευχαριστώ το λιμενικό, την αστυνομία και τον στρατό που βοηθούν.

Οι πρόσφυγες πέφτουν θύματα εργαλειοποίησης από χώρες και διακινητές. Συνεχίζουμε την πολιτική μας, όπως την ξέρετε. Θα εξακολουθούμε να στέλνουμε το μήνυμα της ενεργητικής αποτροπής.

Εκτιμώ τον ρόλο των περισσότερων ΜΚΟ, δεν είναι όμως όλες αξιόπιστες. Υπάρχουν κάποιες που κάνουν μπίζνα με το μεταναστευτικό. Ξέρουμε ποιες είναι οι προβληματικές. Ενισχύουμε και τις δομές προσφύγων».

Το θέμα βέβαια που τίθεται, άσχετα από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, είναι αν θα ληφθούν μέτρα για όλες αυτές τις ΜΚΟ, ώστε να σταματήσουν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Γιατί βλέπουμε και στον Έβρο να έχουν πλήρη ασυδοσία και να προκαλούν με τις ενέργειες τους.