ΔΕΘ-Περίπτερο Επιμελητηρίου Έβρου: Απογοητευτική εικόνα, με μόνο δυο εβρίτικες επιχειρήσεις να είναι εκθέτες

ΔΕΘ-Περίπτερο Επιμελητηρίου Έβρου: Απογοητευτική εικόνα, με μόνο δυο εβρίτικες επιχειρήσεις να είναι εκθέτες

Απογοητευτική είναι η εικόνα του Περιπτέρου με το οποίο συμμετέχει το Επιμελητήριο Έβρου στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μόλις δύο επιχειρήσεις από το νομό Έβρου, το “ΑΡΩΜΑ Έβρου” με παραγωγή προϊόντων λεβάντας και η BMC που είναι εταιρεία εμπορίας συστημάτων ασφαλείας, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της διοίκησης του Τάκη Τοψίδη και “έκλεισαν” περίπτερο στον χώρο που είχε στην διάθεση του το Επιμελητήριο Έβρου. Την στιγμή που η Αλεξανδρούπολη και η ευρύτερη περιοχή μας βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, η Κυβέρνηση μιλάει για… κοσμογονία και ανάπτυξη (το είπε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου), οι επισκέπτες της ΔΕΘ που βρίσκονται στον χώρο του “εκφραστή” των επιχειρήσεων του Έβρου, δηλαδή το Περίπτερο 3 που καταλαμβάνει ως χώρο το Επιμελητήριο Έβρου, βλέπουν αυτές τις δυο επιχειρήσεις, που ούτε καν βιοτεχνίες δεν μπορεί να τις χαρακτηρίσει κάποιος. Σκεφθείτε τι γνώμη σχηματίζουν για μια περιοχή που κυριαρχεί στην παγκόσμια ειδησεογραφία, ως γεωπολιτικός, ενεργειακός και γεωστρατηγικός κόμβος.
Καλά που βρέθηκαν και αυτοί οι δυο επαγγελματίες από τον Έβρο και πήραν από έναν χώρο για να μην είναι πολύ τραγικότερη η εικόνα
Άλλωστε ακόμα και στο… αμήχανο δελτίο Τύπου το οποίο συνέταξε ο δημοσιογράφος Θανάσης Τσολάκης, τον οποίο προσέλαβε το 2020 ο Πρόεδρος Τάκης Τοψίδης και μαθαίνουμε ότι ετοιμάζεται να τον μονιμοποιήσει (εκτός ΑΣΕΠ φυσικά), το διακρίνει αυτό κάποιος, μια και όπως αναφέρει:
“Σε αυτό το επιχειρηματικό γεγονός – ορόσημο για τη χώρα, το Επιμελητήριο Έβρου συμμετέχει με ένα σύγχρονο εκθετήριο προϊόντων που παράγονται στον νομό μας και δύο εκθέτες που συμμετέχουν με φυσική παρουσία”. Το… σύγχρονο εκθετήριο προϊόντων που παράγονται στο νομό μας, είναι τα… γνωστά, δυο-τρία μπουκάλια με λάδι από παραγωγούς, δυο-τρία βάζα με σάλτσες, κάποιες συσκευασίες φέτας και μερικά με μέλι, μαζί με δυο-τρία αναψυκτικά. Είναι δηλαδή σχεδόν τα ίδια που… κουβαλάει εδώ και εκεί το Επιμελητήριο, όπως στην… περίφημη και τραγική ως διοργάνωση “Εβδομάδα Εξωστρέφειας”. Μιλάμε ότι τα περίπτερα στο… Χαϊβάν Παζάρ του Διδυμοτείχου πολύ ανώτερα από όσα βλέπουμε θα είναι.
Αυτό είναι “το σύγχρονο εκθετήριο προϊόντων που παράγονται στον νομό μας”, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου Έβρου για την συμμετοχή στην ΔΕΘ
Δεν είναι τυχαίο ότι το μεγαλύτερο μέρος του δελτίου Τύπου, αλλά και οι 7 από τις 11 φωτογραφίες που το συνοδεύουν, υπάρχουν αναφορές και στιγμιότυπα για τις επισκέψεις των υπουργών Άδωνι Γεωργιάδη και Νίκου Παπαθανάση, με τους εκπροσώπους όλων των Επιμελητηρίων της χώρας. Και μετά από αυτή την τραγική εικόνα, ο Πρόεδρος Τάκης Τοψίδης που είναι ξεκάθαρο ότι βρίσκεται σε… εικονική πραγματικότητα, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “ευχαρίστησε αρχικά όλους τους εμπόρους και παραγωγούς που έστειλαν δείγματα των προϊόντων τους για το Περίπτερο του Επιμελητηρίου Έβρου” (τα μπουκάλια και τα βάζα που αναφέραμε και επίσης πως “και φέτος, το Επιμελητήριο μας παρίσταται δυναμικά στην Θεσσαλονίκη προσφέροντας στους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες μας διεξόδους εξωστρέφειας που τόσο έχουν ανάγκη”.
Και το… αποκορύφωμα; Μίλησε για την… ζέση της κυβέρνησης να διατηρήσει την ανοδική αναπτυξιακή τροχιά της χώρας μας, την οποία όπως αναφέρει διαπίστωσε παρακολουθώντας διά ζώσης τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες”. Άμα είναι μορφωμένος ο άνθρωπος, μέχρι και την… ζέση χρησιμοποιεί στις δηλώσεις του. Πάλι καλά που πλησιάζει το Φθινόπωρο και σταμάτησε η… ζέστη, γιατί τι μπορεί να μας περιμένει ακόμα με την… εικονική πραγματικότητα που φτιάχνει στο μυαλό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και όσα του… βάζουν στο στόμα ότι λέει οι συνεργάτες του, η Μαρία Βρετοπούλου και ο Θανάσης Τσολάκης.
Διαβάστε όλο το δελτίο Τύπου και δείτε και την… φωτογραφική πραγματικότητα:
“Στο Περίπτερο 3 και στο σταντ Α5 βρίσκεται φέτος το Επιμελητήριο Έβρου, που δίνει δυναμικό παρών στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η φετινή ΔΕΘ στην οποία τιμώμενη χώρα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εγκαινιάστηκε το Σάββατο 10/09 από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και διακρίνεται από μεγάλη συμμετοχή εκθετών, ενώ χαρακτηρίζεται και ως «δυναμική επανεκκίνηση» μετά την πανδημική κρίση του κορωνοϊού.
Σε αυτό το επιχειρηματικό γεγονός – ορόσημο για τη χώρα, το Επιμελητήριο Έβρου συμμετέχει με ένα σύγχρονο εκθετήριο προϊόντων που παράγονται στον νομό μας και δύο εκθέτες που συμμετέχουν με φυσική παρουσία. Το Περίπτερο του Επιμελητηρίου Έβρου επισκέφθηκαν τόσο ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κος Άδωνις Γεωργιάδης, όσο και ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κος Νίκος Παπαθανάσης επισημαίνοντας το ενδιαφέρον τους για την τοπική παραγωγή και επιχειρηματικότητα.
Σχολιάζοντας το πρώτο Σαββατοκύριακο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κος Χριστόδουλος Τοψίδης ευχαρίστησε αρχικά όλους τους εμπόρους και παραγωγούς που έστειλαν δείγματα των προϊόντων τους για το Περίπτερο του Επιμελητηρίου Έβρου, αλλά και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος για την οργάνωση της παρουσίας της επιμελητηριακής κοινότητας στην 86η ΔΕΘ. Επιπλέον τόνισε ότι: «και φέτος, το Επιμελητήριο μας παρίσταται δυναμικά στην Θεσσαλονίκη προσφέροντας στους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες μας διεξόδους εξωστρέφειας που τόσο έχουν ανάγκη. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον κο Γεωργιάδη, όσο και τον κο Παπαθανάση για το ενδιαφέρον τους για την ακριτική μας περιοχή, που στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μαζί τους διαπίστωσα ότι θα αυξηθεί».

 

Ο Πρόεδρος Τάκης Τοψίδης, έχοντας δίπλα του τον “κολλητό” του φίλο και Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Νίκο Ραδιόγλου, φωτογραφίζεται με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, αισθανόμενος την…ζέση που όπως δήλωσε δείχνει η Κυβέρνηση για την ανάπτυξη.
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, ο κος Τοψίδης σχολίασε:
«Παρακολούθησα διά ζώσης τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες και διαπίστωσα τη ζέση της κυβέρνησης να διατηρήσει την ανοδική αναπτυξιακή τροχιά της χώρας μας. Φυσικά, ως Επιμελητήριο Έβρου θα παρακολουθήσουμε στενά την εφαρμογή των μέτρων που εξαγγέλθηκαν, αλλά και τις ανάγκες των επιχειρηματιών μας, ώστε επιτελώντας τον συμβουλευτικό μας ρόλο προς τα Υπουργεία να διεκδικούμε συνεχώς καλύτερες συνθήκες».
Η 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και σε όλο αυτό το διάστημα, το Περίπτερο του Επιμελητηρίου μας θα παραμένει επισκέψιμο με γραμματειακή υποστήριξη για παροχή πληροφοριών στο κοινό”.

Υ.Γ1: Με τα μέλη της διοίκησης του Επιμελητηρίου Έβρου όλα καλά; Απλοί θεατές της συνεχούς υποβάθμισης ενός κορυφαίου θεσμού ή αρκεί σε κάποιους εξ αυτών που εισπράττουν 100 ευρώ τον μήνα για συμμετοχή στις διάφορες Επιτροπές του Επιμελητηρίου;

Υ.Γ2: Κι αυτός ο άνθρωπος, ο Τάκης Τοψίδης, θέλει λέει να ξαναείναι υποψήφιος Περιφερειάρχης και θα κερδίσει αυτή την φορά τις εκλογές. Για να… παρουσιάζει προφανώς παρόμοια εικόνα με αυτή τη ντροπιαστική του Περιπτέρου στην ΔΕΘ, αν γίνει κανένα… θαύμα.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*