Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αλεξανδρούπολης και το Ωδείο Φερών

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Αλεξανδρούπολης και το Ωδείο Φερών

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αλεξανδρούπολης προσφέρει ποιότητα στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας με την παρουσία της στις παρελάσεις, περιφορές αλλά και με πρωτότυπες συναυλίες.

Στην Φιλαρμονική μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 9 ετών αλλά και ενήλικες χωρίς να είναι απαραίτητη προϋπόθεση οι μουσικές γνώσεις αφού η εκμάθηση οργάνου και θεωρίας διδάσκεται στην Φιλαρμονική.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αλεξανδρούπολης ιδρύθηκε το 1928 και πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνιση την 25η Μαρτίου 1928 με πρώτο αρχιμουσικό τον Κωνσταντίνο Καρατζιόλα. Από τότε έως και σήμερα λειτουργεί αδιάκοπα προσφέροντας μουσικές γνώσεις και μουσική παιδεία.

Η Φιλαρμονική Δήμου Αλεξανδρούπολης με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Αλτιναλμάζη (Γ.Α.Κ Ν. Έβρου Αρχείο Παναγιώτου)

Καλούμε λοιπόν όλους και όλες όσοι επιθυμούν να μάθουν κάποιο πνευστό ή κρουστό όργανο, αλλά και όλους και όλες όσοι γνωρίζουν κάποιο μουσικό όργανο και επιθυμούν να συμμετέχουν στην ορχήστρα πνευστών και κρουστών, να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας.

“Αν απολαμβάνετε να ακούτε μουσική σκεφτείτε πόσο θα την απολαμβάνετε αν παίζετε μουσική’’

Τα τμήματα που λειτουργούν είναι:

  • Φλάουτο
  • Κλαρίνο
  • Σαξόφωνο (soprano, alto, tenor)
  • Τρομπέτα
  • Βαρύτονο-Eυφώνιο
  • Τούμπα
  • Τρομπόνι a tiro
  • Κόρνο
  • Κρουστών
  • Μπαντίνα (ορχήστρα των μικρών μας φίλων )
  • Τμήμα συναυλιών
  • Χορωδία παιδική-ενηλίκων(18-45)

Αρχιμουσικός: Βασιλική Χατζηβασιλειάδου
Η συμμετοχή είναι δωρεάν!!
Πληροφορίες: 2551020312-6947862360
Mail:vasicxa@yahoo.gr      Διεύθυνση: Μύλος Μασούρα.

Νέα μουσική χρονιά και στο Ωδείο Δημοτικής Ενότητας Φερών, παράρτημα του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης. Ξεκίνησαν οι εγγραφές!

Υποδεχόμαστε και παλιούς και νέους σπουδαστές στο Ωδείο Δημοτικής Ενότητας Φερών, παράρτημα του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολη για την εκπαιδευτική χρονιά 2022-2023 συνεχίζοντας  τις καθιερωμένες υψηλού επιπέδου παροχές  μας.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν ήδη. Η γραμματεία μας που λειτουργεί στην  Χαριλάου Τρικούπη 3 από τις 14:00  έως τις 20:00 καθημερινά. Το τηλέφωνο επικοινωνίας  μαζί μας είναι 2555088005 .Θα σας κατευθύνουμε σε σωστές επιλογές σπουδών, θα σας ξεναγήσουμε στο χώρο μας, θα γνωριστούμε και θα περιηγηθούμε στη γοητεία  της μουσικής και των μουσικών οργάνων. Θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για τις οικονομικές προσφορές της Δημοτικής  Αρχής  ώστε να μπορούν όλοι να είναι μέτοχοι της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης της πόλης μας.

Λειτουργούν οι τομείς:

Κλασσικής μουσικής με τις σχολές: Μουσικής Προπαιδείας, Πιάνου,  Κιθάρας,   Ανώτερων Θεωρητικών (Αρμονία, Αντίστιξη, Ενοργάνωση, Φούγκα), Υποχρεωτικά Θεωρητικά και Ειδικά Μαθήματα (Μουσική Δωματίου, Μουσικά Σύνολα, Ορχήστρα Νέων, Χορωδίες Παιδική και Ενηλίκων και προετοιμασία για τα Μουσικά Πανεπιστήμια)

Μοντέρνας Μουσικής : Ηλεκτρική Κιθάρα, Μπάσο, Ντραμς-Κρουστά, Τζαζ πιάνο, Έντεχνο Τραγούδι, Μπουζούκι, Αρμόνιο.

Για δεύτερη χρονιά, λειτουργεί το Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής (Ούτι, Γκάιντα, Κρουστά, Βιολί, Κλαρίνο, Λύρα, Ακορντεόν, Τραγούδι) και από φέτος οι σπουδές είναι αναγνωρισμένες από το ΥπΠο.

Το Ωδείο Δ.Ε. Φερών- παράρτημα του Δημοτικού Ωδείου Αλεξανδρούπολης δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους σπουδαστές να  συμμετέχουν και μουσικοθεατρικές παραστάσεις (τμήματα προπαιδείας) και σε συναυλίες των Χορωδιών και των Συνόλων της Μουσικής Δωματίου.

Καθώς συνταξιδεύεις με το Ωδείο Δ.Ε. Φερών-  παράρτημα του Δημοτικού Ωδείο  Αλεξανδρούπολης αποκτάς γνώσεις, συμβάλλεις κι εσύ στη δημιουργία, εκφράζεσαι μέσα από τη συνεργασία με τους άλλους, συγκεντρώνεις αναμνήσεις κι ό,τι ζεις είναι μοναδικό κι ανεπανάληπτο…..Το κυριότερο όμως είναι ότι μαθαίνεις να αγαπάς τη μουσική και να ζεις μέσα από αυτή.