Επιστολή Καλακίκου στον Πρωθυπουργό γι’ αποκατάσταση του δάσους Δαδιάς: “Ο δήμος Σουφλίου εκπέμπει SOS. Στηρίξτε τον αλλιώς…”

Επιστολή Καλακίκου στον Πρωθυπουργό γι’ αποκατάσταση του δάσους Δαδιάς: “Ο δήμος Σουφλίου εκπέμπει SOS. Στηρίξτε τον αλλιώς…”

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια:

Γιώργος Κ. Πιτιακούδης


Επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς και την αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης του.

Η συγκεκριμένη επιστολή στάλθηκε πριν ένα μήνα, στις 16 Αυγούστου και δεν είχε δοθεί στην δημοσιότητα. Την συμπεριέλαβε όμως σε πρόσφατη Ερώτηση του προς την Κυβέρνηση ο βουλευτής Έβρου Τάσος Δημοσχάκης και από εκεί έλαβε γνώση το Evros-news.gr. Στην επιστολή που είναι μακροσκελής, ο κ. Καλακίκος αφού ευχαριστεί τον κ.Μητσοτάκη για το προσωπικό ενδιαφέρον του κατά την διάρκεια της σκληρής δοκιμασίας με την καταστροφική πυρκαγιά, αλλά και την κινητοποίηση των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, περιγράφει με πολύ… μελανά χρώματα την κατάσταση στην περιοχή του δήμου Σουφλίου. Με την χαρακτηριστική φράση: “Ο Δήμος Σουφλίου εκπέμπει σήμα SOS. Αποτελεί άμεση εθνική και επιτακτική επιταγή, να θωρακιστεί με συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις το κέντρο του Έβρου, ο Δήμος Σουφλίου”.

Ο δήμαρχος Σουφλίου εκτός από τις σοβαρές και τεκμηριωμένες προτάσεις για την αποκατάσταση του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης που καταστράφηκε, αλλά και την προστασία του από δω και πέρα, ζητάει την άμεση στήριξη της Κυβέρνησης και της Πολιτείας γενικότερα. Προτείνει μάλιστα μεταξύ άλλων:

  • Την δημιουργία Πανεπιστημιακών Σχολών στην πόλη του Σουφλίου και συγκεκριμένα: Κτηνιατρικής Σχολής και Σχολής Διαχείρισης Κρίσεων Εκτάκτου Ανάγκης
  •  Εφαρμογή φορολογικών ελαφρύνσεων για τους κατοίκους του Δήμου Σουφλίου, λόγω του τεράστιου δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΛΑΚΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ