Χαρέλας (Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων): “Μας κατασυκοφάντησε η ΜΚΟ που τώρα ζητάει συγνώμη για τη νησίδα στον Έβρο”

Χαρέλας (Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων): “Μας κατασυκοφάντησε η ΜΚΟ που τώρα ζητάει συγνώμη για τη νησίδα στον Έβρο”

Με μια απόλυτα δικαιολογημένη δήλωση, αντέδρασε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνοφιακών Φυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας, στην συγνώμη που ζήτησε η ΜΚΟ «HumanRights360» για το θέμα των 38 προσφύγων και λαθρομεταναστών σε νησίδα του ποταμού Έβρου.

Ως γνωστόν, ο ιδρυτής της ΜΚΟ «HumanRights360», Επαμεινώνδας Φαρμάκης, δήλωσε ότι έκαναν λάθος στο συγκεκριμένο θέμα που κυριάρχησε επί ημέρες στην ειδησεογραφία και κατηγορούσε, μαζί με τα γνωστά ανθελληνικά ΜΜΕ του εξωτερικού αλλά και κάποια γνωστά αριστερά στη χώρα μας, την Κυβέρνηση, την Αστυνομία και τον Στρατό, ότι δεν πηγαίνουν να σώσουν 38 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες από ελληνική νησίδα στον Έβρο. “Από τα δημόσια διαθέσιμα σε μας στοιχεία και λαμβανομένου υπόψιν ότι η περιοχή παρουσιάζει ένα ιδιαίτερα σύνθετο εδαφικό καθεστώς καθώς, ανάλογα με τη ροή του ποταμού, αναδύονται κατά διαστήματα τμήματα ξηράς κατά μήκος του, σχηματίσαμε την εσφαλμένη πεποίθηση ότι οι ανωτέρω βρίσκονταν επί ελληνικού εδάφους”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ.Φαρμάκης.

Επί πολλές οι Συνοριοφύλακες χαρακτηρίζονταν “δολοφόνοι” και η… συγνώμη της ΜΚΟ προφανώς και δεν διορθώνει τα όσα ελεεινά και ύποπτα έγιναν στην συγκεκριμένη υπόθεση, που ξεκάθαρα ευνοούσε τους προγραμματισμούς των Τούρκων. Γι’ αυτό ο κ.Χαρέλας τονίζει:

“Η αλήθεια άργησε ακριβώς …ένα μήνα!
Πριν από ένα μήνα στις 15 Αυγούστου, πολλοί μας προέτρεπαν να πάμε να “διασώσουμε” 38 μετανάστες από νησίδα ελληνική στον Έβρο. Να τους εντοπίσουμε, να τους “διασώσουμε” (με μισό μέτρο νερό το ποτάμι) και να έχουμε χαρακτηριστεί από πολλούς τότε ως απάνθρωποι και σκληροί .
Αν οι συνοριοφύλακες τότε και κάτω από το βάρος της πίεσης των μέσων, των ΜΚΟ αλλά και ιδιωτών “διασωστών” προέβαιναν σε αναζήτηση αυτών των μεταναστών πηγαίνοντας σε τουρκική νησίδα, σήμερα δυστυχώς θα μιλούσαμε υπό άλλες συνθήκες με μια Τουρκία που αναζητεί διακαώς θερμό επεισόδιο.
Αν η Ηγεσία υπό το βάρος αυτό δεν αναζητούσε με υπευθυνότητα από επίσημες αρχές την κυριότητα της νησίδας ώστε να επιχειρήσει αν και μόνον αν ήταν ελληνική και συναινούσε στις προτροπές της ΜΚΟ να πάει η αστυνομία σε δήθεν ελληνική νησίδα, για εντοπισμό και περισυλλογή μεταναστών , σήμερα τέτοια λάθη δεν θα συγχωρούνταν.
Τέτοιες ομολογίες ” συγνώμη λάθος” δεν συγχωρούνται όταν πρόκειται για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και την φύλαξη των συνόρων με μια Τουρκία δίπλα μας.
Για αυτό επιμένουμε, πως στην πρώτη γραμμή των συνόρων δεν έχουν καμία δουλειά ΜΚΟ και ιδιώτες, είτε πρόκειται για στεριά είτε για θάλασσα.
Και με ένα “συγνώμη λάθος” σε τόσο σοβαρά ζητήματα δεν μπορείς να πάρεις “άφεση αμαρτιών”. Ήδη έχετε πλήξει ένα ολόκληρο Σώμα συνοριοφυλάκων , αστυνομικών , λιμενικών αλλά και στρατιωτικών. Πόσο δε μάλλον όταν τέτοια κατασυκοφάντηση προέρχεται εκ των έσω!!!

Αφήστε το σχόλιό σας