Αλεξανδρούπολη: Πένθος και θλίψη για τον θάνατο του 56χρονου γιατρού ογκολόγου Καθηγητή Νίκου Ξενίδη

Αλεξανδρούπολη: Πένθος και θλίψη για τον θάνατο του 56χρονου γιατρού ογκολόγου Καθηγητή Νίκου Ξενίδη

Πένθος και θλίψη στην Αλεξανδρούπολη και όχι μόνο, για τον ξαφνικό θάνατο του γιατρού Παθολόγου-Ογκολόγου, Διευθυντή της Ογκολογικής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Νίκου Ξενίδη, ο οποίος “έφυγε” σε ηλικία μόλις 56 ετών από ανακοπή.

Την τραγική είδηση έκανε γνωστή η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπaθών και Φίλων Ν.Έβρου ΣυνεχίΖΩ Τασούλα Σπυρίδου με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του συλλόγου:

“Άσχημη μέρα ξημέρωσε σήμερα για μας, στο ΣυνεχίΖΩ Σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων Ν.Εβρου .
Ο αδόκητος και ξαφνικός χαμός του αγαπημένου μας Νίκου Ξενίδη, του Καθ.Παθολογικής Ογκολογίας, μας γέμισε ανείπωτη θλίψη….. Μόλις πριν λίγες μέρες ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή της Ογκολογικής κλινικής του ΠΓΝΑ, μετά τη συνταξιοδότηση του κ.Κακολύρη….
Αγαπημένε μου Νίκο, πόσα πράγματα είχαμε σχεδιάσει! Πόση χαρά είχαμε για τα καινούργια πράγματα που μπορούσαν να γίνουν προς όφελος των ασθενών και ήσουν παρών σ’ αυτή την προσπάθεια!
Πως να σ’ αποχαιρετήσουμε….πως να βρούμε τρόπο να το χωρέσει το μυαλό μας…..
Εσύ που ξεχώριζες για την ενσυναίσθησή σου…για τη φροντίδα σου για όλους εμάς που “ακουμπάμε” τις ζωές μας στα χέρια σου, στα χέρια σας…..
Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως δε θα φύγεις ποτέ από την καρδιά μας…
Καλό ταξίδι γιατρέ μου…καλό κουράγιο στους δικούς σου, στη γυναίκα και στο Νεφελάκι σου”.
Ο Νίκος Ξενίδης γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1966 και τελείωσε το Λύκειο Σκύδρας.
Ήταν παντρεμένος και είχε μία κόρη.
Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πήρε την ειδικότητα Παθολογίας-Ογκολογίας.
Εργάστηκε στα Νοσοκομεία της Έδεσσας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης όπου διετέλεσε και Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου και στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης.
Από το 2006 που ήρθε στην Αλεξανδρούπολη, μέχρι και σήμερα που “έφυγε” ξαφνικά από την ζωή, εργάστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ ήταν και Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Πριν λίγες μέρες ανέλαβε τα καθήκοντα του Διευθυντή της Ογκολογικής κλινικής του ΠΓΝΑ, μετά τη συνταξιοδότηση του Στυλιανού Κακολύρη.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του