Χρήστος Κατσαντούρας: “Εφυγε” από τη ζωή ένας υπέροχος Άνθρωπος, ένας ασυμβίβαστος αυτοδιοικητικός και σπουδαίος φίλος

Χρήστος Κατσαντούρας: “Εφυγε” από τη ζωή ένας υπέροχος Άνθρωπος, ένας ασυμβίβαστος αυτοδιοικητικός και σπουδαίος φίλος

Ένας υπέροχος Άνθρωπος (με Α κεφαλαίο), ένας ασυμβίβαστος αυτοδιοικητικός και ένας σπουδαίος φίλος δικός μου προσωπικά και του Evros-news.gr, o Χρήστος Κατσαντούρας, “έφυγε” σήμερα από κοντά μας σε ηλικία 70 χρόνων, μετά από σκληρή, γενναία και άνιση δυστυχώς μάχη με τον καρκίνο.

Το τηλεφώνημα της άσχημης είδησης από τον γιο του Φίλιππο, με βρήκε στο ταξίδι της επιστροφής από την Τήνο. “Κύριε Κώστα ο πατέρας μου έφυγε πριν λίγο από κοντά μας. Σας ενημερώνω γιατί σας θεωρούσε φίλο του και σας εκτιμούσε πολύ και γνωρίζω ότι ήταν αμοιβαία αυτά τα αισθήματα”, μου είπε ο Φίλιππος και μπορεί να γνώριζα τον δύσκολο αγώνα που έδινε τους τελευταίους μήνες με την παλιοαρρώστια ο Χρήστος, αλλά έκαναν ώρα να συνέλθω.
Ο Χρήστος βρίσκεται ήδη κοντά στην αγαπημένη του σύζυγο, την αείμνηστη Γλυκερία Σκεύα, που τόσο άδικα και πρόωρα “έφυγε” και εκείνη το καλοκαίρι του 2020, λίγο μετά την συνταξιοδότηση της.
Είχα την μεγάλη τύχη και τον γνώρισα από πολύ κοντά στο ξεκίνημα του Evros-news.gr και οι γνώσεις, η εμπειρία και ο τρόπος ανάλυσης των θεμάτων που αφορούσαν τα τεκταινόμενα στο νομό Έβρου, ήταν για μένα πολύτιμες. Γίναμε φίλοι, αποκτήσαμε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και πολλές φορές με… γλίτωσε από… κακοτοπιές και… παγίδες. Όλα αυτά χωρίς ποτέ να ζητήσει το παραμικρό, έστω και την παραμικρή ανταπόδοση. Μέχρι πριν λίγο καιρό που αποφάσισε να… κλειστεί στον εαυτό του λόγω της σοβαρής περιπέτειας της υγείας του και επέλεξε να μην έχει επικοινωνία με κανέναν, μιλούσαμε τηλεφωνικά.
Ο Χρήστος είχε έναν μοναδικό τρόπο να αντιμετωπίζει με ηρεμία και πραότητα ακόμα και όταν… πρόδιδαν την εμπιστοσύνη του άνθρωποι που είχε βοηθήσει θα έλεγα ευεργετήσει στην αυτοδιοικητική και γενικότερα την πολιτική ζωή του Έβρου. Του έλεγα ότι το θαύμαζα αυτό που είχε και απλά χαμογελούσε.
Γεννημένος στην Καβησό Φερών το 1952, ο Χρήστος Κατσαντούρας υπήρξε με όλη την σημασία των λέξεων υπέροχος Άνθρωπος, ένας σπουδαίος οικογενειάρχης, ένας έντιμος αυτοδιοικητικός που δεν δίστασε να παραιτηθεί από αξιώματα και θέσεις, όταν διαφώνησε με όσα δεν συμφωνούσε.
Εργάστηκε αρχικά ως λογιστής στις τεχικές εταιρίες ΘΑΛΗΣ, ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ, ΣΚΑΠΑΝΕΑΣ και στη συνέχεια ως τραπεζικό στέλεχος στη Γενική Τράπεζα και την Μillennium Bank.
Ήταν ένας ενεργός πολίτης με όλη την σημασία της λέξης, παλαιότερα υπήρξε εκλεγμένος Νομαρχιακός και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπ[άλη και πάντα αγωνιζόταν για τα τοπικά θέματα της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης.
Επίσης ήταν ο πρωτεργάτης της συνένωσης 14 νομικών προσώπων του καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης και πρώτος πρόεδρος του Πολυκοινωνικού του δήμου Αλεξανδρούπολης.
Επί δεκαετίες υπήρξε μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και εκλεγμένος στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων, καταθέτοντας αμέτρητες προτάσεις και ιδέες για αναπτυξιακά θέματα.
Υπήρξε επίσης και ένθερμος υποστηρικτής της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως, της αγαπημένης του ΑΕΚ.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 17.30 στην Καβησο Φερών, την ιδιαίτερη πατρίδα του Χρήστου.
Τα θερμά προσωπικά μου συλλυπητήρια αλλά και του Evros-news.gr στον γιο του Φίλιππο και όλη την οικογένεια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
Φίλε Χρήστο, καλό ταξίδι…
ΚΩΣΤΑΣ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗΣ