Διδυμότειχο: Εκδίδεται το ΦΕΚ ίδρυσης της Σχολής Ψυχολογίας τις επόμενες ημέρες – Παραμένει γρίφος η στέγαση

Διδυμότειχο: Εκδίδεται το ΦΕΚ ίδρυσης της Σχολής Ψυχολογίας τις επόμενες ημέρες – Παραμένει γρίφος η στέγαση

Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, αναμένεται να εκδοθεί από το υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση, το ΦΕΚ για την ίδρυση της Σχολής Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, που αυτόματα θα καταστεί 5η έδρα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, το συγκεκριμένο ζήτημα αποτέλεσε ένα από τα κύρια θέματα συζήτησης στις συναντήσεις που είχε πρόσφατα στην Κομοτηνή ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Ανώτατη Εκπαίδευση Άγγελος Συρίγος, τόσο με τον Πρύτανη του ΔΠΘ Αλέξανδρο Πολυχρονίδη και τους συνεργάτες του, όσο και με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο.

Ο κ.Συρίγος ξεκαθάρισε την πρόθεση της Κυβέρνησης και του υπουργείου να ιδρυθεί και να λειτουργήσει το Τμήμα Ψυχολογίας στην “πόλη των κάστρων”, ενώ ο Πρύτανης κ.Πολυχρονίδης και τα άλλα μέλη της Πρυτανείας, επεσήμαναν ότι το ΔΠΘ είναι έτοιμο να το επανδρώσει άμεσα. Τόσο με Καθηγητές όσο και λοιπό προσωπικό. Απομένει όμως σε εκκρεμότητα το πολύ σημαντικό θέμα της προσωρινής στέγασης, το οποίο αποτελεί έναν γρίφο, μια και ουδείς γνωρίζει πως θα λυθεί τελικά. Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ.Μέτιος ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια, σε συνεργασία με το ΔΠΘ και τον δήμο Διδυμοτείχου προχωράει τον προγραμματισμό για την κατασκευή των μόνιμων εγκαταστάσεων, της Πανεπιστημιούπολης στον χώρο δίπλα στις Εργατικές Κατοικίες που παραχωρεί ο δήμος και παράλληλα αν χρειαστεί συμβολή του στην διαμόρφωση χώρων της προσωρινής στέγασης είναι διατεθειμένη η Περιφέρεια να συμβάλλει.

Για να δούμε τι θα δούμε λοιπόν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί δυστυχώς χάθηκε και η φετινή χρονιά λόγω της τεράστιας ανικανότητας της δημοτικής αρχής του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου να βρει λύση στην προσωρινή στέγαση της Σχολής Ψυχολογίας και αυτή να λειτουργήσει.