Η Αλεξανδρούπολη φιλοξένησε το Σαββατοκύριακο 200 στελέχη στην Πανελλήνια Συνάντηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων

Η Αλεξανδρούπολη φιλοξένησε το Σαββατοκύριακο 200 στελέχη στην Πανελλήνια Συνάντηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης φιλοξένησε το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου, την 73η Πανελλήνια Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους, μια μεγάλη συνάντηση Ενηλίκων Στελεχών, με 200 συμμετέχοντες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου: “Η έναρξη της Συνάντησης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην πλατεία Φλοίσβου (κάτω από το ταχυδρομείο) όπου έγινε και η απονομή των πτυχίων στους νέους Πτυχιούχους.
Χθες Κυριακή οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τις Φέρες και την Ιερά Μονή της Παναγίας Κοσμοσώτειρας κατακλύζοντας στην κυριολεξία την περιοχή.
Η Συνάντηση πραγματοποιείται κάθε χρόνο με σκοπό την επικοινωνία και την ανταλλαγή ιδεών και καλών πρακτικών, των Εκπαιδευτών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Παράλληλα απονέμεται σε νέους και νέες της Προσκοπικής Κίνησης το Πτυχίο Διακριτικού Δάσους που αποτελεί την πιστοποίηση ολοκλήρωσης της Προσκοπικής τους Εκπαίδευσης, ώστε με πληρότητα και τεκμηρίωση να προσφέρουν συμπληρωματικά με τους επίσημους φορείς, διαπαιδαγώγηση στα παιδιά και τους νέους της πατρίδας μας.
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στέκεται πάντα αρωγός στο Προσκοπικό Κίνημα υποστηρίζοντας ενεργά τις δράσεις του και έχοντας αναπτύξει μια ουσιαστική σχέση αμοιβαίας συνεργασίας.