Έβρος: Τρεις ομιλίες σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σήμερα, απ’ τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κ.Φλώρο

Έβρος: Τρεις ομιλίες σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σήμερα, απ’ τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Κ.Φλώρο

Ουσιαστική και όχι εθιμοτυπική θα είναι η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Φλώρου σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και αύριο Πέμπτη 22 του μήνα, στο νομό Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ.Φλώρος θα μιλήσει σε τρεις συγκεντρώσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στους στρατιωτικούς σχηματισμούς της περιοχής μας και παράλληλα θα επισκεφθεί κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στρατιωτικές Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια.

Θα ξεκινήσει αυτή την ώρα περίπου την επίσκεψη του από τις Καστανιές, στο Ε.Φ1 για ενημέρωση. Θα τον συνοδεύουν ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Διοικητής του Δ’ Σ.Σ Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος και ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου Υποστράτηγος Χατζηγεωργίου.

Στην περιοχή του Διδυμοτείχου θα κάνει την πρώτη του ομιλία στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε διάφορες μονάδες, ενώ στη συνέχεια αφού επισκεφθεί την περιοχή του Σουφλίου, θα πραγματοποιήσει την δεύτερη ομιλία του στην έδρα της 7ης Ταξιαρχίας στον Προβατώνα.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη του σε στρατιωτικές μονάδες της περιοχής Αλεξανδρούπολης, όπου είναι προγραμματισμένη και η τρίτη ομιλία του σε στρατιωτικούς της περιοχής. Το απόγευμα ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα βρεθεί στο νέο φράχτη της περιοχής Φερών, μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και τον Βούλγαρο ομόλογο του, οι οποίοι θα επισκεφθούν το σημείο.

Οι ομιλίες του Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Φλώρου, με τον γνωστό… χειμαρρώδη λόγο του, έρχονται σε μια στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη και εφαρμογή το σχέδιο “Ακρίτας” για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της λαθρομετανάστευσης. Με την συμμετοχή και του Στρατού σε μικτές περιπολίες με την Αστυνομία αλλά και δικές του, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο που έγινε έντονο το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού η Τουρκία φαίνεται να αρχίζει και πάλι την εργαλειοποίηση των λαθρομεταναστών. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Τουρκία έχει οξύνει πάρα πολύ την ρητορική της και την επιθετικότητα της στα λόγια, απειλώντας με δηλώσεις της πολιτικής της ηγεσίας και όχι μόνο, ακόμα και με στρατιωτικές κινήσει σε βάρος της Ελλάδας.

Αναμένεται να ζητήσει λοιπόν απ’ τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων ετοιμότητα, εγρήγορση, επαγγελματισμό, αίσθηση του καθήκοντος και της ευθύνης τους, αφοσίωση στην αποστολή τους και αποφυγή επιπολαιοτήτων που φτάνουν ακόμα και σε.. διαρροές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο, ζητημάτων που απαιτούν σοβαρότητα. Γιατί υπάρχουν και τέτοια φαινόμενα δυστυχώς από ορισμένους.

Αύριο Πέμπτη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα συμμετέχει στην επίσκεψη του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη, ο οποίος θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη.