Βουλή: Ενημέρωση απ’ την Ένωση Συνοριοφυλάκων Έβρου, βουλευτών της Ν.Δ με πρωτοβουλία Χ.Δερμεντζόπουλου

Βουλή: Ενημέρωση απ’ την Ένωση Συνοριοφυλάκων Έβρου, βουλευτών της Ν.Δ με πρωτοβουλία Χ.Δερμεντζόπουλου

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Δερμεντζόπουλου πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, μια εξαιρετικά σημαντική ενημερωτική συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Συνοριοφυλάκων νομού Έβρου.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, έγινε ενδελεχής και αναλυτική ενημέρωση εκ μέρους των συνοριοφυλάκων σχετικά με τις εξελίξεις και τα γεγονότα στην περιοχή του Έβρου που αφορούν το μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και γνωστοποίηση όλων των τρεχόντων ζητημάτων που απασχολούν τις Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης.

Μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα, για ζητήματα που αφορούν τον κλάδο καθώς και για τις προτάσεις της Ένωσης σχετικά με την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών τους.

Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι τα προβλήματα του κλάδου αφορούν το σύνολο των συνοριοφυλάκων, για αυτό και η συμμετοχή των βουλευτών από διάφορους νομούς κρίθηκε επιβεβλημένη.

Από την πλευρά των Βουλευτών συμμετείχαν οι Βουλευτές (αλφαβητικά) : Βασιλειάδης Βασίλειος (Λάκης) (Πέλλας), Κεφάλα Μαρία-Αλεξάνδρα (Ιωαννίνων), Κυρανάκης Κωνσταντίνος (Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών), Μελάς Ιωάννης (Α’ Πειραιώς), Μπλούχος Κωνσταντίνος (Δράμας), Μπουκώρος Χρήστος (Μαγνησίας), Μπουτσικάκης Χριστόφορος (Α’ Πειραιώς), Παπαδημητρίου Χαράλαμπος (Μπάμπης) (Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών), Υψηλάντης Βασίλειος (Δωδεκανήσου), Χατζηβασιλείου Αναστάσιος (Σερρών), Χειμάρας Θεμιστοκλής (Φθιώτιδος).

Η Ένωση Συνοριοφυλάκων Έβρου εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο, Γιαλαμά Χρυσοβαλάντη, τον Γενικό Γραμματέα, Δερβεντλή Δημήτριο και τον Ταμία,  Παρασκευούδη Αντώνιο.

Η πραγματοποίηση της παραπάνω πρωτοβουλίας αποτελεί έμπρακτη στήριξη στους συνοριοφύλακες που επωμίζονται το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος. Για αυτό και κατά τη διάρκεια της ειλικρινούς συζήτησης, επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά η ανάγκη αμοιβαίας συνεννόησης και αγαστής συνεργασίας με την πολιτεία με γνώμονα τη διατήρηση του αισθήματος της ασφάλειας της κοινωνίας, που αποτελεί πολιτική προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Βουλευτής Έβρου, Χρήστος Δερμεντζόπουλος ευχαρίστησε θερμά τους συναδέλφους Βουλευτές για την παρουσία τους και το ενδιαφέρον τους, ενώ τονίστηκε από όλους η χρησιμότητα και σημαντικότητα της εν λόγω πρωτοβουλίας προκειμένου να υπάρχει πληρέστερη εικόνα από όλους για σημαντικά και τρέχοντα ζητήματα επικαιρότητας.