Η απάντηση Θεοδωρικάκου, για τις ροές λαθρομεταναστών από Βουλγαρία προς Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η απάντηση Θεοδωρικάκου, για τις ροές λαθρομεταναστών από Βουλγαρία προς Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Το νέο φράχτη του Έβρου στην περιοχή του Πόρου Φερών, επισκέφθηκαν μετά τη συνάντηση τους και τις συνομιλίες στην Αλεξανδρούπολη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον Βούλγαρο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό για θέματα ασφάλειας και δημόσιας τάξης και υπουργό Εσωτερικών, Ivan Demerdzhiev.

Ο κ.Θεοδωρικάκος με τον Βούλγαρο ομόλογο του περπάτησαν κατά μήκος του φράχτη μήκους 27 χιλιομέτρων και τον ενημέρωσε για κάποια στοιχεία του, ενώ αναφέρθηκε και στον σκοπό της παρουσία; τους στο συγκεκριμένο σημείο, ελάχιστα μέτρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ρωτήθηκε και για τις ροές λαθρομεταναστών από την Βουλγαρία προς την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τις ορεινές περιοχές των ελληνοβουλγαρικών συνόρων και αν υπάρχει σκέψη να δημιουργηθούν και εκεί αποτρεπτικά εμπόδια. Ήταν ξεκάθαρος ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί, γιατί μιλάμε για δυο χώρες που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επανέλαβε άλλη μια φορά την άριστη συνεργασία με την γειτονική χώρα και στα θέματα αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης. Όπως είπε:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Θεοδωρικάκος από Έβρο: « Απαντάμε στην τουρκική προκλητικότητα με θωράκιση συνόρων και ενίσχυση συνεργασίας με Ευρωπαίους συμμάχους» (ΒΙΝΤΕΟ)

“Τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα είναι σύνορα ανάμεσα σε δύο φίλες χώρες, μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, έχουμε στενότατη συνεργασία με την Βουλγαρία και ας βάλουμε μια άλλη παράμετρο. Επιλέξαμε από κοινού τον τόπο συνάντησης να γίνει εδώ στον Έβρο και στην Αλεξανδρούπολη, καθώς η πόλη έχει καταστεί ένα διεθνές ενεργειακό κέντρο. Ήταν εδώ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός κ.Πετκόφ και εγκαινίασαν την ροή του φυσικού αερίου από Ελλάδα προς Βουλγαρίας. Οι δυο χώρες έχουν άριστες συνεργασίας παντού και στο θέμα των συνόρων”.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΟΕΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Υπάρχει εξαιρετική συνεργασία Αστυνομίας,

Στρατού και κατοίκων στον Έβρο

Ο κ.Θεοδωρικάκος ρωτήθηκε και για το σχέδιο ¨Ακρίτας” που ήδη εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση των αυξημένων ροών λαθρομεταναστών και εστίασε στην άριστη συνεργασία Αστυνομίας, Στρατού και κατοίκων του Έβρου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ρωτήθηκε και για τον αριθμό των λαθρομεταναστών που επιχειρούν καθημερινά να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα και ανέφερε πάλι ότι υπολογίζονται κάποιες ημέρες σε 1.5οο με 2.000 άτομα. Επεσήμανε ότι και στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία υπάρχει αύξηση ροών, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπως του ανέφερε ο Βούλγαρος ομόλογος του.