Έβρος: Αυξάνονται οι συλλήψεις Ελλήνων διακινητών λαθρομεταναστών – Προστέθηκαν άλλοι δύο, η μία γυναίκα

Έβρος: Αυξάνονται οι συλλήψεις Ελλήνων διακινητών λαθρομεταναστών – Προστέθηκαν άλλοι δύο, η μία γυναίκα

Αυξάνεται ο αριθμός συλλήψεων Ελλήνων που κάνουν διακίνηση λαθρομεταναστών και άλλοι δύο εκ των οποίων η μία γυναίκα, έπεσαν στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της, συνελήφθησαν σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης και Ορεστιάδας, τέσσερις (4) διακινητές, εκ των οποίων δύο αλλοδαποί αι δύο Έλληνες, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις,  λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση πλησίον του οικισμού Αρδανίου Έβρου, αστυνομικοί Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών και της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών κι ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς.

Στην δεύτερη περίπτωση, στο ύψος της διασταύρωσης οικισμού Προβατώνα Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, συνέλαβαν μία ημεδαπή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, πλησίον του οικισμού Μάνδρας Έβρου,  αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν έναν ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Τυχερού Αλεξανδρούπολης, Ιάσμου Ροδόπης και Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.