Κορυφαία στελέχη της πανίσχυρης σε θέματα ασφάλειας  Αμερικανικής Οργάνωσης “BENS”, έρχονται αύριο στην Αλεξανδρούπολη

Κορυφαία στελέχη της πανίσχυρης σε θέματα ασφάλειας Αμερικανικής Οργάνωσης “BENS”, έρχονται αύριο στην Αλεξανδρούπολη

Δεν θα βρεθεί μόνο ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζορτζ  Τσούνης, αύριο Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στην Αλεξανδρούπολη, την ημέρα που κατατίθενται μάλιστα στο ΤΑΙΠΕΔ οι δεσμευτικές προσφορές για την αγορά του λιμανιού.

Υπάρχει μια πολύ σημαντικότερη επίσκεψη, από τον Πρόεδρο και μέλη της πανίσχυρης Αμερικανικής Οργάνωσης ΒΕNS (Business Executive for National Security), η οποία είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που αποτελεί βασικό σύμβουλο σε θέματα ασφάλειας του εκάστοτε Προέδρου των ΗΠΑ. Επικεφαλής της είναι ο Στρατηγός Joseph Votel, Πρόεδρος του BENS και πρώην Διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης του Στρατού των ΗΠΑ (US Central Command, Μέση Ανατολή και Κεντρική και Νότια Ασία), ο οποίος μάλιστα συναντήθηκε ήδη στην Αθήνα με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος αύριο το πρωί θα υποδεχθεί μαζί με τον Ελληνοαμερικανό Πρέσβη των ΗΠΑ κ.Τσούνη και την αντιπροσωπεία της BENS στην Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του κ.Φλώρου στην προσωπική του σελίδα, στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της συγκεκριμένης πολύ ισχυρής Αμερικανικής Οργάνωσης, συζήτησαν “θέματα και προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας, για την διαρκή εμβάθυνση της Στρατηγικής και Στρατιωτικής Συνεργασίας και για την συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στον ρόλο της ως πυλώνας Ασφάλειας και Σταθερότητας στην περιοχή και πέραν αυτής”.

Η παρουσία της συγκεκριμένης αντιπροσωπείας, που επαναλαμβάνουμε αποτελεί σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου για θέματα ασφάλειας, έρχεται την ημέρα που θα κατατεθούν οι δεσμευτικές οικονομικές προσφορές για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, αλλά και σε μια στιγμή που η Τουρκία ανεβάζει την επιθετική ρητορική της. Παράλληλα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την παρουσία των Αμερικανών στην Αλεξανδρούπολη και διαμαρτύρεται για προνομιακή μεταχείριση της Ελλάδας σε βάρος τους.

Η οργάνωση Business Executive for National Security (BENS) να επισημάνουμε ότι αποτελείται από ισχυρούς επιχειρηματίες και υψηλόβαθμα στελέχη μεγάλων αμερικανικών εταιριών, με σημαντική επιρροή στην Ουάσιγκτον. Κατά την επίσκεψή τους στην Ελλάδα, τα μέλη της BENS συνομίλησαν με πολλούς κυβερνητικούς παράγοντες και θα επισκεφτούν αύριο  την Αλεξανδρούπολη. Στην  αποστολή μετέχει και ο έχων καταγωγή από την Θεσσαλονίκη Raphael Benaroya, Γενικός Διευθυντής της Biltmore Capital Management.