Μήνυμα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου Φλώρου στην Τουρκία απ’ τον Έβρο: «Είμαστε έτοιμοι και ισχυροί»

Μήνυμα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου Φλώρου στην Τουρκία απ’ τον Έβρο: «Είμαστε έτοιμοι και ισχυροί»

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποίησε χθες ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, την ώρα που η γείτονα κλιμακώνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Λίγες μόλις ώρες μετά την χυδαία προβοκάτσια του Ερντογάν στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Αντιστράτηγις Φλώρος ξεκίνησε τις επισκέψεις του από το Στρατιωτικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Έβρου, που το 2020 είχε γίνει το επίκεντρο των ταραχών με την Τουρκία να στέλνει χιλιάδες μεταναστών. Συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, τον Διοικητή του Δ’ Σ.Σ. Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, τους Διοικητές της XVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου Υποστράτηγο Χατζηγεωργίου κα ΧΙΙ Μεραρχίας Αλεξανδρούπολης Παναγιώτη Καβιδόπουλο, απευθύνθηκε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε τρεις συγκεντρώσεις στο Λαγό Διδυμοτείχου, τον Προβατώνα και την Αλεξανδρούπολη.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην γείτονα Τουρκία λέγοντας:

«Μας λένε ότι είμαστε λίγοι, λειψοί κι ασήμαντοι. Πάντα ήμασταν λίγοι και πάντα μας έλειπαν οι δυνάμεις. Αλλά ασήμαντοι δεν ήμασταν ποτέ. Είμαστε μια δύναμη στην περιοχή ισχυρή στρατιωτικά. Κύρια αποστολή μας είναι να διαφυλάξουμε αυτά που μας άφησαν οι πρόγονοί μας, οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας. Είμαστε μια δύναμη που εγγυάται την ειρήνη στην περιοχή και γι’ αυτό υπάρχουμε. Κανείς δεν μπορεί να μας πειράξει όσο είσαστε εσείς εδώ στα σύνορα. Όσο είμαστε όλοι αποφασισμένοι να μην χαθεί ούτε ένας κόκκος, ούτε ένα εκατοστό ελληνικής γης».

Σε μήνυμά του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος έγραψε:

Στην 1η γραμμή με τους φρουρούς των ελληνικών συνόρων του Δ΄ΣΣ

Το ατσάλινο βλέμμα, το υψηλό ηθικό, ο επαγγελματισμός και η αποφασιστικότητά σας εμψυχώνει όλη την Ελλάδα

Είμαστε έτοιμοι και δυνατοί!
Ο Έβρος δεν πέφτει!

Να σας έχει ο Θεός καλά!

《TΩ ΞΙΦΕΙ ΤΟΝ ΔΕΣΜΟΝ ΛΕΛΥΣΘΑΙ》

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΩΝ ΕΠΣΚΕΨΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΦΛΩΡΟΥ

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παρέμεινε και σήμερα στον Έβρο και θα υποδεχθεί τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνη και αντιπροσωπεία της πανίσχυρης Αμερικανικής Οργάνωσης BEΝS, που αποτελεί σύμβουλο για θέματα ασφάλειας του Προέδρου των ΗΠΑ.