“Δημοσυνεταιριστική ‘Εβρος”: Επιπλέον 4,5 εκατ. ευρώ και συνολικά 5,8 εκατ. για επενδύσεις απ’ το LEADER 2014-2020

“Δημοσυνεταιριστική ‘Εβρος”: Επιπλέον 4,5 εκατ. ευρώ και συνολικά 5,8 εκατ. για επενδύσεις απ’ το LEADER 2014-2020

Μια τεράστια επιτυχία αποτελεί για την “Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε”, την κοινή εταιρεία των δήμων Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης, η τεράστια αύξηση της χρηματοδότησης για τις επενδυτικές προτάσεις που υποβλήθηκαν στο LEADER Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο αρχικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης για ιδιωτικά έργα, επενδύσεις δηλαδή στο νότιο Έβρο και την Σαμοθράκη που αφορούν το αντικείμενο της πρόσκλησης, ήταν 649.576 ευρώ και με την πρώτη υπερδέσμευση διπλασιάστηκε φτάνοντας στο 1.299.152 ευρώ. Όμως οι συνεχείς πιέσεις προς το αρμόδιο υπουργείο από τον Πρόεδρο της “Δημοσυνεταιριστικής Έβρος Α.Ε.” και δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, μαζί με τους συναδέρφους του δημάρχους Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και Σαμοθράκης Νίκο Γαλατούμο, είχαν ως αποτέλεσμα το ποσό τελικά ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΘΕΙ κατά 4,5 εκατ. ευρώ επιπλέον και να φράσει συνολικά. στα 5.799.152 ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για αύξηση της τάξεως του 893%, την μεγαλύτερη αύξηση από κάθε άλλο πρόγραμμα των υπολοίπων Αναπτυξιακών Οργανισμών άλλων περιοχών της Ελλάδας.
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ
Από τις προτάσεις ιδιωτών για επενδύσεις, πολλές αφορούν και το νησί της Σαμοθράκης και έχουν σχέση τόσο με την αλιεία όσο και τον τουρισμό. Κάτι που σημαίνει ότι πλέον θα καλυφθεί με κρατική επιχορήγηση το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή μας. Κάτι που αποτελεί ασφαλώς μεγάλη επιτυχία για τον Πρόεδρο Παναγιώτη Καλακίκο και τα μέλη του Δ.Σ της “Δημοσυνεταιριστικής Έβρος Α.Ε” με έδρα τον Προβατώνα Σουφλίου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*