Οι Βέλγοι τιμούν τον Σύλλογο Θρακιωτών Βρυξελλών αύριο Σάββατο, με σπουδαία εκδήλωση στις Βρυξέλλες

Οι Βέλγοι τιμούν τον Σύλλογο Θρακιωτών Βρυξελλών αύριο Σάββατο, με σπουδαία εκδήλωση στις Βρυξέλλες


Με μια σπουδαία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, οι Βέλγοι τιμούν τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θρακιωτών Βρυξελλών, για την επέτειο 40 χρόνων λειτουργίας και δραστήριας παρουσίας του.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βρυξελλών σε ειδική εκδήλωση θα παραλάβει την παραδοσιακή  φορεσιά  της  Θράκης από την διοίκηση του Συλλόγου Θρακιωτών Βρυξελλών, με την οποία θα ντυθεί στη συνέχεια το άγαλμα του “Manneken Pis”, το οποίο αποτελεί το σύμβολο της βελγικής πρωτεύουσας και το βλέπουν καθημερινά αλλά και φωτογραφίζονται μαζί του χιλιάδες επισκέπτες.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 24/09/2022, στον χώρο που βρίσκεται το μπρούτζινο άγαλμα του μικρού παιδιού, δίπλα στην πανέμορφη πλατεία Grand-Place και το Δημαρχείο Βρυξελλών.

Το πρόγραμμα (με τοπική ώρα Βρυξελλών) της σπουδαίας αυτής εκδήλωσης, που αποτελεί ασφαλώς μεγάλη στιγμή και τιμή από τους Βέλγους για τον εξαιρετικά δραστήριο Σύλλογο Θρακιωτών Βρυξελλών αλλά και ολόκληρη την Θράκη, είναι:

  • 10.45 π.μ.: Ραντεβού μπροστά από το Δημαρχείο των Βρυξελλών
  • 11.00: Λόγος καλωσορίσματος από το μέλος του δημοτικού συμβουλίου Πολιτισμού των Βρυξελλών.
  • Ευχαριστήριο μήνυμα του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Θρακιωτών Βρυξελλών κ. Κωνσταντίνο Μπαμπατζίκη.
  • Δωρεά της φορεσιάς στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Βρυξελλών και τελική ομιλία του Προέδρου των Φίλων του Manneken-Pis
  • 11.30: Πομπή από το Grand-Place προς το Manneken-Pis
  • 11.40: Αποκάλυψη του Manneken-Pis ντυμένo με την παραδοσιακή φορεσιά της Θράκης μας

Το Manneken-Pis θα παραμείνει στη συνέχεια ντυμένος Θρακιώτης για όλη την ημέρα και θα τον βλέπουν οι χιλιάδες κάτοικοι της βελγικής πρωτεύουσας αλλά και οι επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου.

Το Evros-news.gr θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες και ΘΑ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ την κορυφαία αυτή εκδήλωση μέσα από την επίσημη σελίδα του στο Facebook. Όσοι θέλετε να την παρακολουθήσετε, μπορείτε να μπείτε στο:  

https://www.facebook.com/Evros-newsgr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*