Τσούνης: “Η Αλεξανδρούπολη βοηθάει την Ελλάδα να ηγηθεί στην ενεργειακή διαφοροποίηση της ευρύτερης περιοχής”

Τσούνης: “Η Αλεξανδρούπολη βοηθάει την Ελλάδα να ηγηθεί στην ενεργειακή διαφοροποίηση της ευρύτερης περιοχής”

Η Αλεξανδρούπολη παίζει ζωτικό ρόλο στη διασφάλιση της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης, ο οποίος επισκέφθηκε χθες Πέμπτη την περιοχή.

Συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο και αντιπροσωπεία του Αμερικανικού μη κομματικού οργανισμού Business Executives for National Security (BENS) στα εξέχοντα μέλη του οποίου περιλαμβάνονται ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο πρώην πρόεδρος της Cisco, Τζον Π. Μόργκριτζ, και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Infor, Τσαρλς Ε. Φίλιπς, βρέθηκαν στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

«Η Αλεξανδρούπολη βοηθάει την Ελλάδα να ηγηθεί στην ενεργειακή διαφοροποίηση της περιοχής και (να αποτελέσει) βασική πύλη προς τα δυτικά Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα» δήλωσε ο ακόμη ο Ελληνοαμερικανός αξιωματούχος.

«Με ικανοποίηση συνόδεψα μια εντυπωσιακή  αντιπροσωπεία του BENS.org στην Αλεξανδρούπολη με τον Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, υπογραμμίζοντας το ζωτικό ρόλο που διαδραματίζει αυτό το λιμάνι στη διασφάλιση της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ, βοηθώντας την Ελλάδα να ηγηθεί στην ενεργειακή διαφοροποίηση της περιοχής και (να αποτελέσει) βασική πύλη προς τα δυτικά Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Πρέσβης των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Α.Ε Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, που έκανε άλλη μια φορά άψογη ενημέρωση του Πρέσβη των ΗΠΑ αλλά και των υψηλών προσκεκλημένων της πανίσχυρης οργάνωσης ΒΕΝS, με ανάρτηση του επεσήμανε:

“Ιδιαίτερη τιμή για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης επίσκεψη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνη, του Διοικητή 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη και πολυπληθούς αντιπροσωπείας του αμερικανικού οργανισμού εθνικής ασφάλειας Business Executives for National Security (BENS) με επικεφαλής τον President & CEO των BENS, General Joseph Votel!

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μία περίοδο έντονων γεωπολιτικών μετασχηματισμών και συζητήσεων/αναθεωρήσεων για τη διεθνή ασφάλεια και τις μεταφορές αλλά και σε μία κρίσιμη ημέρα για το μέλλον του αναβαθμισμένου γεωπολιτικά λιμένα Αλεξανδρούπολης”.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*