Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο «Συντηρήσεις σχολείων Δήμου Αλεξανδρούπολης» ύψους  672.470 ευρώ

Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο «Συντηρήσεις σχολείων Δήμου Αλεξανδρούπολης» ύψους 672.470 ευρώ

Τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Συντηρήσεις διδακτηρίων Δήμου Αλεξανδρούπολης 2021», υπέγραψε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 672.470€ και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Το έργο περιλαμβάνει συντηρήσεις στα διδακτήρια των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όλων των σχολικών βαθμίδων Α’θμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης που υπόκειται στην αρμοδιότητα του Δήμου, δηλαδή από νηπιαγωγεία έως και Λύκεια.

Κυρίως, οι εργασίες που θα γίνουν είναι εργασίες οικοδομικές αλλά και οδοποιίας και υδραυλικές. Ειδικότερα, οι εργασίες περιλαμβάνουν εργασίες αποκατάστασης φθορών σκυροδεμάτων και επιχρισμάτων, νέες τοιχοποιίες, επενδύσεις και δάπεδα, αλλαγές εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων σε διάφορα σχολεία, ελαιοχρωματισμοί εξωτερικών και εσωτερικών τοίχων, επισκευές κεραμοσκεπών και δωμάτων, ανακαίνισης τουαλετών και υδραυλικών εγκαταστάσεων αλλά και εργασίες σε αύλειους χώρους, όπως τοποθέτησης ειδικού δαπέδου στις αυλές νηπιαγωγείων, κατασκευή ξύλινων στεγάστρων και καθισμάτων. Επίσης, μεγάλο μέρος αύλειων χώρων σχολείων θα ασφαλτοστρωθεί για να δημιουργηθούν γήπεδα αθλοπαιδιών.

Τέλος, προβλέπονται εργασίες πλακοστρώσεων πεζοδρομίων στην πρόσοψη δύο νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στην περιοχή ΚΕΓΕ Αλεξανδρούπολης (Γυμνάσιο και Λύκειο) και στο νέο κτίριο του Λυκείου Φερών.