Οι Έλληνες ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο υπό βροχή, στο κέντρο των Βρυξελλών (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Έλληνες ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο υπό βροχή, στο κέντρο των Βρυξελλών (ΒΙΝΤΕΟ)

Η συγκίνηση και η υπερηφάνεια για τους Εβρίτες, τους Θρακιώτες, όλους τους Έλληνες ήταν διάχυτη από την αρχή έως το τέλος της χθεσινής τιμητικής εκδήλωσης στο κέντρο των Βρυξελλών, με το άγαλμα-σύμβολο της βελγικής πρωτεύουσας, το “Manneken-Pis” να ντύνεται με την θρακιώτικη φορεσιά.

Το αποκορύφωμα όμως ήταν στην ολοκλήρωση της εκδήλωσης, όταν παρά την βροχή που έπεφτε και μετά τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος με την θρακιώτικη φορεσιά και τους θρακιώτικους χορούς, όλοι μαζί οι Έλληνες που παραβρέθηκαν, άρχισαν να ψάλλουν  το Εθνικό μας Ύμνο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Όπως είδατε στο ΒΙΝΤΕΟ, η συγκινητική αυτή στιγμή στην “καρδιά” των Βρυξελλών, στο κέντρο της Ευρώπης όπως χαρακτηρίζεται, έγιναν παρουσία του Έλληνα Πρέσβη στο Βέλγιο Διονυσίου Καλαμβρέζου, που τίμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις εκπροσωπώντας την ελληνική Πολιτεία, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, της διοίκησης του Συλλόγου Θρακιωτών Βρυξελλών με επικεφαλής τον Πρόεδρο Κώστα Μπαμπατζίκη και δεκάδων μελών του αλλά και γενικότερα Ελλήνων που ζουν στις Βρυξέλλες και το Βέλγιο, αλλά και σε συμπατριώτες μας που βρέθηκαν εκεί από το Ντύσελντορφ της Γερμανίας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θρακιωτών της γερμανικής πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Βρυξέλλες: Θρακιώτικα χτύπησε και… ντύθηκε σήμερα η “καρδιά” της Ευρώπης, σε μια συγκινητική εκδήλωση (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Το Evros-news.gr που είχε την χαρά και την τιμή να παραβρεθεί σε αυτές τις μοναδικές στιγμές και ευχαριστούμε για την πρόσκληση των Σύλλογο Θρακιωτών Βρυξελλών, κατέγραψε πολλές φωτογραφικές στιγμές από τις εκδηλώσεις. Τόσο στο Δημαρχείο των Βρυξελλών στην περίφημη “Χρυσή Πλατεία” “Γκραν Πλας”, όσο και στον χώρο που βρίσκεται το άγαλμα-σύμβολο “Manneken-Pis”.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βέγιο κ.Καλαμβρέζος με τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής ΚΟινότητας Βελγίου και τον πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Θρακιωτών Βρυξελλών Κυριάκο Τοψίδη στην χθεσινή εκδήλωση