Νησίδα-Έβρος: Εκφοβισμός και άνανδρες απειλές κατά της δημοσιογράφου, που αποκάλυψε τον ρόλο ΜΚΟ, “Spiegel”

Νησίδα-Έβρος: Εκφοβισμός και άνανδρες απειλές κατά της δημοσιογράφου, που αποκάλυψε τον ρόλο ΜΚΟ, “Spiegel”

-Η δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη δέχεται απειλές ακόμη και για την οικογένειά της,

-Κι αυτό επειδή ξεφτίλισε ΜΚΟ, γερμανικό περιοδικό Spiegel και τον Έλληνα ανταποκριτή του Γ.Χρηστίδη στο τουρκοκατασκευασμένο σήριαλ με τους 38 πρόσφυγες

Απειλές ακόμη και για την οικογένειά της δέχεται η δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη μετά τις αποκαλύψεις της για την υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο που απαντούσαν σε όσα είχε δημοσιεύσει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με όσα η ίδια καταγγέλλει μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, κάποιοι της στέλνουν μηνύματα εκφοβισμού, στοχοποιώντας ακόμη και τα μέλη της οικογένειάς της.

Γράφει η Βασ. Σιούτη: «Φαίνεται ότι το ρεπορτάζ για Έβρο & Spiegel ενόχλησε. Δεν περίμενα κάποιοι να ενοχληθούν τόσο που να με στοχοποιήσουν. Αρχικά με διαστρεβλώσεις και ψέματα, αλλά τώρα πέρασαν στις έμμεσες απειλές και στον εκφοβισμό μου ως μητέρα με διάφορα μηνύματα. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή μου.

Κι επειδή εγώ δεν έχω ούτε πρεσβείες, ούτε υπηρεσίες, ούτε άλλα κέντρα να με στηρίζουν, εννοείται ότι θα απευθυνθώ στις νόμιμες αρχές της χώρας, από την στιγμή που απειλούμαι με μηνύματα που μου υπενθυμίζουν ότι είμαι μητέρα και δεν πρέπει να ενοχλώ».

Φαίνεται ότι το ρεπορτάζ για Έβρο & Spiegel ενόχλησε. Δεν περίμενα κάποιοι να ενοχληθούν τόσο που να με στοχοποιήσουν. Αρχικά με διαστρεβλώσεις και ψέματα, αλλά τώρα πέρασαν στις έμμεσες απειλές και στον εκφοβισμό μου ως μητέρα με διάφορα μηνύματα. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή μου.

— Vasiliki Siouti (@vassiouti) September 25, 2022

Υπενθυμίζεται ότι η Βασιλική Σιούτη, μετά από αυτοψία στο ΚΥΤ του Έβρου και επικοινωνία με την οικογένεια που φέρεται να είχε χάσει το πέμπτο της παιδί, αποδόμησε τους ισχυρισμούς του γερμανικού μέσου, θέτοντας παράλληλα σοβαρά ερωτήματα προς τον – ελληνικής καταγωγής – συντάκτη που υπέγραφε το εν λόγω κείμενο, τον Γιώργο Χρηστίδη, ο οποίος διαχρονικά και σε συνεργασία με διάφορες ΜΚΟ που τον τροφοδοτούν όπως και ο ίδιος παραδέχεται με υλικό για τις δημοσιεύσεις του, διασύρει την Ελλάδα παγκόσμια. Όλα αυτά μέσω του γνωστού ανθελληνικού γερμανικού περιοδικού Spigel.

Αργότερα και η ΜΚΟ που είχε αρχικά εμπλακεί και αναπαραγάγει ανεύθυνα τις καταγγελίες κατά των ελληνικών αρχών αναγκάστηκε σε ντροπιαστική αναδίπλωση, αφού όμως είχε προκαλέσει τεράστια δυσφήμιση και διασυρμό της Ελλάδας παγκόσμια.

Πηγή: hellasjournal.com