Η κηρήθρα, ο δήμος Αλεξανδρούπολης, το μέλι και οι… κηφήνες

Η κηρήθρα, ο δήμος Αλεξανδρούπολης, το μέλι και οι… κηφήνες

Πλησιάζουμε στην 8η Οκτωβρίου 2022, όταν και θα μένει ένας χρόνος ακριβώς από τις δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023 και ήδη ορισμένοι άρχισαν να εκδηλώνονται δειλά-δειλά και δημόσια.

Φίλος με ενημέρωσε, ότι “έσκασε” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (στα social media όπως τα λένε και στο Παλιούρι), μια… κηρήθρα που έχει το μέγεθος της επικράτειας που καλύπτει ο δήμος Αλεξανδρούπολης. Με ρώτησε λοιπόν που μπορεί να… πηγαίνει το μυαλό μου βλέποντας αυτή την κηρήθρα, εκτός από τις μέλισσες;

“Μα φυσικά στους… κηφήνες που πάντα έχει μια κυψέλη και στο… μέλι”, του απάντησα αρχικά και όταν μου ανέφερε ποιος την δημοσίευσε και ποιος έσπευσε να την κοινοποιήσει, συμπλήρωσα: “Ο ένας είναι γνωστό ότι του αρέσει να… βάζει το χέρι στο μέλι και πολλές φορές να το… παραβάζει μάλιστα. Το έκανε εξάλλου επανειλημμένα παλαιότερα απ’ όπου πέρασε. “Αδειάζοντας” συνεργάτες, φίλους και όσους “χρησιμοποιεί”. Κι επίσης, ο ίδιος και όσοι τον περιτριγυρίζουν θυμίζουν τους… κηφήνες. Αποτυχημένοι οι περισσότεροι όταν προσπάθησαν παλαιότερα να τα καταφέρουν, ξαφνικά βάζοντας το χέρι στο… μέλι, υπόσχονται στον ιδιοκτήτη της κυψέλης να γίνουν πετυχημένοι και να τον βοηθήσουν.

Πολλοί κηφήνες και δεν μπορείς να προφυλαχθείς ούτε με ΑΣΠΙδα. Όσο για τον τελευταίο, τον ιδιοκτήτη της κηρήθρας, προφανώς διαθέτει το μέλι και οι άλλοι είναι πρόθυμοι να του το φάνε. Φαίνεται ότι τέλειωσαν τα… ψάρια και άρχισε το φάγωμα του μελιού”.

Κι ο φίλος έμεινε να με κοιτάει με απορία και ένα βλέμμα που μάλλον έδειχνε ότι με όσα του είπα, μάλλον πρόκειται για…ΚΑΜΕνη περίπτωση.

Στο τέλος τον βλέπω να το ρίχνει στα τσίπουρα για να συνέλθει, έστω και αν είναι από το αμπέλι του… Καραβασίλη (αυτός και αν έχει μαζέψει… κηφήνες που θέλουν να γευθούν το… μέλι).

Ο… ΕΒΡΟβολίδας