Ξεκινάει-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ-η κατασκευή της παράκαμψης Προβατώνα στον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου

Ξεκινάει-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ-η κατασκευή της παράκαμψης Προβατώνα στον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου

Με την υπογραφή της σύμβασης του έργου, ξεκινάει επιτέλους η κατασκευή της παράκαμψης του χωριού Προβατώνας Σουφλίου, που παραμένει το μοναδικό μέσα από το οποίο περνάει ο κάθετος άξονας Αρδανίου-Ορμενίου.

Συγκεκριμένα η υπογραφή της σύμβασης του έργου: Κάθετος Άξονας Εγνατίας Οδού Αρδάνιο -Ορμένιο: Εργασίες παράκαμψης Προβατώνα (80.1.1), με προϋπολογισμό δημοπράτησης 9 εκατ. ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.), θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Alexander Beach στις 30 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 12. Θα γίνει από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε Κωνσταντίνο Κουτσούκο και τον εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ που είναι ο ανάδοχος του έργου.

Η ολοκλήρωση της κατασκευής της οδικής παράκαμψης του οικισμού Προβατώνα, είναι μήκους 3,93 χλμ, θα γίνει κατασκευή του Α/Κ Προβατώνα και ολοκλήρωση της κατασκευής του παράπλευρου οδικού δικτύου εκατέρωθεν του άξονα και τις αποκαταστάσεις του δικτύου τοπικών οδών (κάθετες οδοί). Με τη συγκεκριμένη εργολαβία ολοκληρώνονται τα έργα στον οδικό άξονα Αρδάνιο-Ορμένιο συνολικού μήκους 124χλμ. Ο κάθετος άξονας αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού Άξονα ΙΧ, έχει μήκος 124χλμ. περίπου και προβλέπεται να συνδέει την Εγνατία οδό από τη θέση του Α/Κ Αρδανίου (35 χλμ. ανατολικά της Αλεξανδρούπολης), με τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στη θέση του μεθοριακού σταθμού του Ορμενίου.

Η νέα χάραξη της αρτηρίας στη θέση του οικισμού Προβατώνα αποτελεί παραλλαγή της υφιστάμενης, η οποία διέρχεται μέσα από τον οικισμό. Η νέα χάραξη παρακάμπτει τον οικισμό από τα ανατολικά και η επικοινωνία μεταξύ αυτής και του οικισμού γίνεται από τον αντίστοιχο Ανισόπεδο Κόμβο.

Το αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνει: α. Την ολοκλήρωση της κατασκευής της οδικής παράκαμψης του οικισμού Προβατώνα, μήκους 3,93 χλμ, στην οποία έχουν εκτελεστεί από προηγούμενη εργολαβία :

α) χωματουργικές εργασίες (από Χ.Θ. 10+700 έως 13+900), β) εργασίες αποχέτευσης – αποστράγγισης, ήτοι τα μικρά τεχνικά των κιβωτοειδών και σωληνωτών οχετών, καθώς και τα μεγάλα τεχνικά της Κ/Δ Προβατώνα (Χ.Θ. 10+980) και της Άνω Διάβαση Κ4 Προβατώνα (Χ.Θ. 12+205,27).

β. Την κατασκευή ενός (1) Ανισόπεδου Κόμβου με κατάργηση του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου : · Α/Κ Προβατώνα (Χ.Θ. 12+205)

γ. Την ολοκλήρωση της κατασκευής του παράπλευρου οδικού δικτύου εκατέρωθεν του άξονα και τις αποκαταστάσεις του δικτύου τοπικών οδών (κάθετες οδοί). Στις εργασίες κατασκευής του έργου εκτός από τις εργασίες οδοποιίας περιλαμβάνονται:

  1. Τεχνικά έργα μεγάλα (1 άνω διάβαση)
  2. Εργασίες αποχέτευσης ομβρίων και αποστράγγισης
  3. Εργασίες σήμανσης- ασφάλειας.
  4. Εργασίες ηλεκτροφωτισμού των ανισόπεδων κόμβων
  5. Εργασίες εγκατάστασης φυτών και επένδυσης πρανών με φυτική γη και υδροσποράς τους.
  6. Εργασίες Ο.Κ.Ω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜ: Στην ΑΚΤΩΡ οριστικά το έργο παράκαμψης του Προβατώνα, στον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*