Αλεξανδρούπολη: «Υιοθετήσαμε την 7χρονη», επιμένει η νονά – «Της κάνουν πλύση εγκεφάλου», λένε οι γονείς

Αλεξανδρούπολη: «Υιοθετήσαμε την 7χρονη», επιμένει η νονά – «Της κάνουν πλύση εγκεφάλου», λένε οι γονείς

Εξελίξεις στην υπόθεση με την 7χρονη, η οποία ζει με τη νονά της στην Αλεξανδρούπολη και φέρεται να μην τη δίνει πίσω στους γονείς της, υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες.

Η γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη, η οποία φέρεται να μην δίνει πίσω στους γονείς την 7χρονη που βάφτισε, υποστηρίζει πως έχει υιοθετήσει το παιδί, με τους γονείς να αντιτείνουν ότι «κάνει πλύση εγκεφάλου» στο κοριτσάκι.

Οι γονείς έχουν προσφύγει στις δικαστικές αίθουσες, προσπαθώντας να πάρουν πίσω την επιμέλεια του παιδιού τους, ωστόσο η νονά του με την κόρη της ισχυρίζονται πως έχουν υιοθετήσει το παιδί με τις θέσεις των δυο πλευρών δυο πλευρές να παραμένουν εκ διαμέτρου αντίθετες.

Οι γονείς του παιδιού υποστηρίζουν ότι η 75χρονη νονά και η 52χρονη κόρη της -που έχουν βαπτίσει ακόμα δύο παιδιά της πολύτεκνης οικογένειας- εκμεταλλεύτηκαν την εμπιστοσύνη τους, όταν άφησαν την 7χρονη να μείνει μαζί τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο πατέρας, το παιδί πήγε να μείνει με τη νονά και την κόρη της όταν η σύζυγός του μπήκε στο νοσοκομείο για να γεννήσει το πέμπτο τους παιδί.

Από την άλλη, νόνα και κόρη φέρεται να προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, κατηγορώντας τους γονείς για παραμέληση ανηλίκου και, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, κατάφεραν να πάρουν την επιμέλεια της 7χρονης από το 2016, όταν το παιδί ήταν ενός έτους.

Ωστόσο, την περασμένη Τετάρτη, οι γονείς κατέθεσαν μήνυση εναντίον των δύο γυναικών για αρπαγή ανηλίκου.

«Έχουμε υιοθετήσει το παιδί», υποστηρίζει η νονά

Η νονά υποστηρίζει ότι η 7χρονη βρίσκεται μαζί της νόμιμα, καθώς την έχει υιοθετήσει.

«Η νονά έχει την επιμέλεια του παιδιού επτά ολόκληρα χρόνια. Είναι κάτι που δε λέει ποτέ και κανένας. Μιλάμε για ένα ανήλικο που έχει στιγματιστεί αυτή τη στιγμή… Το ότι ένα παιδάκι είναι επτά χρόνια και έχει την επιμέλειά του μια τρίτη γυναίκα λέει πάρα πολλά νομίζω», είπε η δικηγόρος της νονάς, μιλώντας στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη.

«Η νονά έχει την επιμέλεια της 7χρονης από όταν το παιδί ήταν 12 μηνών, όπως το λένε και οι ίδιοι (οι γονείς). Το παιδί είχε δοθεί για υιοθεσία και για αυτό τον λόγο κατατέθηκε και αίτηση υιοθεσίας. Και υπάρχει και αμετάκλητο απαλλακτικό βούλευμα αναφορικά με το αδίκημα της αρπαγής. Δεν υπάρχει κανενός είδους αρπαγή«», πρόσθεσε.

«Μας πήραν το παιδί χωρίς χαρτιά, του κάνουν πλύση εγκεφάλου», λέει η μητέρα της 7χρονης

Η μητέρα του παιδιού, που μίλησε επίσης στην εκπομπή του Mega, ισχυρίζεται ότι οι δυο γυναίκες δεν έχουν χαρτιά υιοθεσίας.

«Τριτοκουμπαριά και να θέλουν να μας το κάνουν αυτό… Με το έτσι θέλω να μας πάρουν το παιδί; Χωρίς χαρτί υιοθεσίας, χωρίς τίποτα; Δεν το βλέπω λογικό με το έτσι θέλω να μας πάρουν το παιδί», είπε και πρόσθεσε ότι δεν έχει επικοινωνία με το παιδί εδώ και έναν χρόνο.

Και συνέχισε: «Του έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου και πάνω που πηγαίναμε Αλεξανδρούπολη δε μας άφηναν να το δούμε, το παιδί το έκρυβαν από πίσω τους και μας έλεγαν να φύγουμε… Και τραβούσαν βίντεο και αναγκαστικά έφευγα, γιατί είχα και τα άλλα παιδιά μαζί και έκλαιγαν… Όπως και η μικρή κόρη μου, η Κυριακή… Θέλουμε το παιδί μας πίσω, όπως το είχα. Ποια είναι η λογική να το κρατάνε κάποιοι τρίτοι από τη στιγμή που είμαστε μια νορμάλ οικογένεια… Ούτε χαρτιά έχω, ούτε τίποτα υιοθεσίας… Γιατί να το κρατάνε τρίτα άτομα και να μην είναι με τα υπόλοιπα παιδιά μαζί μας».

Σε ερώτηση πώς κατάφερε να πάρει την επιμέλεια του παιδιού, είπε ότι η νονά επικαλέστηκε πως η μητέρα έχει ψυχολογικά προβλήματα, ότι ο πατέρας του παιδιού ήταν βίαιος και ότι και τα άλλα τα παιδιά ήταν παραμελημένα.

«Εμείς έχουμε χαρτιά από παιδοψυχολόγους, από ψυχολόγους για μένα και τον άνδρα μου.. Είμαστε μια φυσιολογική οικογένεια. Εμείς δεν έχουμε υπογράψει κανένα χαρτί υιοθεσίας. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου», υποστήριξε ο πατέρας.

Πηγή: lifo.gr