Στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου εκπαιδεύτηκε η δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη ως πληροφοριοδότης κακοποιών στην Αθήνα

Στη Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου εκπαιδεύτηκε η δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη ως πληροφοριοδότης κακοποιών στην Αθήνα

-Θα ερχόταν να ορκιστεί στο Διδυμότειχο το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, αλλά πλέον θα βρεθεί εκτός Ελληνικής Αστυνομίας

Στην  Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου εκπαιδεύτηκε η δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη την Τρίτη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, κατηγορούμενη ότι είχε ρόλο πληροφοριοδότη των κακοποιών που επίσης συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, η συγκεκριμένη δόκιμη αστυνομικός που είχε πατέρα αστυνομικό, ο οποίος υπηρέτησε στα ΜΑΤ και έχει φύγει από την ζωή πριν από 15 χρόνια, πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της εκπαίδευσης της πέρυσι στο Διδυμότειχο και φυσικά επρόκειτο να έρθει το Σάββατο 1 Οκτωβρίου για την τελετή ορκομωσίας και ονομασίας, όπως και οι άλλοι εκατοντάδες συνάδερφοι της. Μετά την σύλληψη της όμως ως πληροφοριοδότη της εγκληματικής οργάνωσης μέλη της οποίας συνελήφθησαν σε εκτεταμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, όχι μόνο δεν θα έρθει να ορκιστεί αλλά και θα αποταχθεί από την ΕΛ.ΑΣ, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος:

«Oι πράξεις της είναι απολύτως απαράδεκτες, καταδικαστέες και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το λειτούργημα του αστυνομικού. Θα ακολουθηθούν όλες οι δέουσες διαδικασίες, αλλά είναι προφανές ότι δεν έχει καμία απολύτως θέση στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. η δόκιμη αστυνομικός είχε ενεργό ρόλο και ενημέρωνε τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων για τις επιχειρήσεις και τις εφόδους της αστυνομίας. Παράλληλα φέρεται να διατηρούσε δεσμό με άτομο που έχει ποινικό παρελθόν και ήταν στον κύκλο του 30χρονου που συνελήφθη χθες από την αστυνομία και νοσηλεύεται φρουρούμενος στον «Ερυθρό Σταυρό».

Η δόκιμη υπηρετούσε σε αστυνομικό τμήμα το οποίο βρίσκεται κοντά στην Πολυτεχνειούπολη και συγκεκριμένα στου Ζωγράφου, είχε πρόσβαση σε πολύ «ευαίσθητα» αρχεία, κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες αρχές καθώς παραμένει άγνωστο το πού μπορεί να έχουν καταλήξει αυτά τα στοιχεία.

Επιπλέον πληροφορίες τη θέλουν να έχει δείξει ενδιαφέρον για τα κοινά, καθώς φαίνεται να ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Μάλιστα άνθρωποι του περιβάλλοντός της ανέφεραν ότι είναι ένα «εργατικό και τίμιο κορίτσι».

Πάντως, φωτογραφία που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης την δείχνει στην Πολυτεχνειούπολη να κρατάει ένα πιστόλι, μάλλον το υπηρεσιακό περίστροφο, στο χέρι. Στην ίδια εικόνα μαζί της ποζάρουν άλλα δύο άτομα.

Η μητέρα της δόκιμης αστυνομικού που φέρεται να συνεργαζόταν με τον 30χρονο Αλβανό σεσημασμένο μίλησε αποκλειστικά στο protothema.gr και έδωσε την δική της εκδοχή για την πιθανή εμπλοκή της κόρης της στις συμμορίες της Πολυτεχνειούπολης.


Μητέρα τριών παιδιών, τα μεγάλωσε μόνη της μετά τον θάνατο του συζύγου της πριν από περίπου 18χρόνια. Ο πατέρας της δόκιμης αστυνομικού η οποία θα ορκιζόταν το ερχόμενο Σάββατο, είχε υπηρετήσει δεκαετίες ολόκληρες στην αστυνομία και ειδικότερα στις Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης, τα γνωστά ΜΑΤ. Τα τρία αυτά παιδιά μεγάλωσαν ουσιαστικά κάτω από τα φτερά της μάνας τους και ήταν λογικό να νοιώσουν ανασφάλεια λόγω της απουσίας του πατέρα τους, κάτι που παραδέχεται και η ίδια.
«Έτσι γνώρισε τον Β. ένα καλό παιδί αλβανικής καταγωγής ο οποίος πραγματικά την αγάπησε και την αγαπά» λέει η μητέρα της δόκιμης αστυνομικού στο protothema.gr.  «Η σχέση τους ξεκίνησε πριν η κόρη μου ενταχθεί στην αστυνομία» διευκρινίζει.

Και προσθέτει: «Δεν σας κρύβω ότι είχα ανησυχήσει όμως μιλώντας με το παιδί μου, κατάλαβα ότι πρόκειται για μια σχέση με αγνά αισθήματα και από τις δυο πλευρές, οπότε δεν έβλεπα κάποιο σοβαρό λόγο για να παρέμβω. Ίσως πλάι του βρήκε κάποιον που την έκανε να αισθανθεί ασφάλεια. Τώρα αν αυτό το παιδί έκανε παρέα με άτομα που διέπρατταν παρανομίες, είναι κάτι που δεν γνωρίζω αλλά και πάλι σας λέω, ούτε εκείνος ούτε η κόρη μου έχουν σχέση με όσα τους αποδίδονται. Φανταστείτε ότι αυτό το παιδί δεν είχε ούτε το νοίκι να πληρώσει για ένα μικρό καφέ που είχε ανοίξει».