Σύσκεψη κτηνοτρόφων της Περιφέρειας με υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης – Μέτιος: Δίκαια τα αιτήματα, να δοθούν λύσεις

Σύσκεψη κτηνοτρόφων της Περιφέρειας με υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης – Μέτιος: Δίκαια τα αιτήματα, να δοθούν λύσεις

Σύσκεψη για όλα τα θέματα που απασχολούν τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα.

Συμμετείχαν ο Υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής και Κτηνοτροφίας Βασίλης Δελησταμάτης, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου και εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων από τους νομούς της Περιφέρειας ΑΜΘ. Τον Έβρο εκπροσώπησε ο Κώστας Δουνάκης, Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.
Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έθεσαν τα βασικά θέματα που τους απασχολούν, μεταξύ των οποίων η νέα ΚΑΠ, η κατανομή των βοσκοτόπων, η ενίσχυση για ζωοτροφές, οι ελληνοποιήσεις σε κρέας και γάλα, οι εκκρεμότητες ενισχύσεων ΟΠΕΚΕΠΕ παλαιοτέρων ετών.
Ο υπουργός κ.Γεωργαντάς έδωσε διευκρινίσεις για τα ζητήματα που τέθηκαν και υποσχέθηκε ότι θα γίνει αναλυτική παρουσίαση της νέας ΚΑΠ στην Περιφέρειά μας.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, που είχε ζητήσει να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη σύσκεψη, επεσήμανε στην παρέμβαση του πως είναι δίκαια τα αιτήματα των κτηνοτρόφων της περιοχής και είναι απαραίτητο να βρεθούν λύσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.