Επιμελητήριο Έβρου: Απογοητευτική η εκδήλωση εγκαινίων του Συνεργατικού Χώρου Light Hub

Επιμελητήριο Έβρου: Απογοητευτική η εκδήλωση εγκαινίων του Συνεργατικού Χώρου Light Hub

Απογοητευτική ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Έβρου για τα εγκαίνια του Συνεργατικού Χώρου, στις εγκαταστάσεις της Δομής Στήριξης της Επιχειρηματικότητας Light Hub.

Είναι χαρακτηριστική η απουσία θεσμικών της Πολιτείας, αφού η μοναδική εκπρόσωπος που παρέστη σε αυτήν ήταν η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, προσωπική φίλη του Προέδρου Τάκη Τοψίδη και κανένας από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές. Ακόμα και ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έστειλε τον υπάλληλο του, τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Μπόγδη και ούτε καν κάποιον Αντιδήμαρχο. Άλλωστε η… φτώχεια και η απουσία θεσμικών, ακόμα και όσων έχουν σχέση με την οικονομία (με εξαίρεση τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιοτεχνών Βιομηχανιών Έβρου Χρήστο Γιορδαμλή) και το αντικείμενο της συγκεκριμένης δομής, φαίνεται ξεκάθαρα και από το… αμήχανο δελτίο Τύπου το οποίο εκδόθηκε.
Κι όλα αυτά ενώ το Επιμελητήριο ξοδεύει, με βάση συνεχείς δημοσιεύσεις στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, πολλές χιλιάδες ευρώ για τον συγκεκριμένο χώρο, χωρίς όμως να υπάρχουν μέχρι τώρα απτά και συγκεκριμένα αποτελέσματα, παρά μόνο… βολεύονται και εισπράττουν αρκετά χρήματα  κάποιοι φίλοι του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου κ.Τοψίδη. Όπως ο Λεωνίδας Σκερλετόπουλος ως χαρακτηριστικότερο παράδειγμα.
Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου το οποίο εκδόθηκε:
“Ο συγκεκριμένος Συνεργατικός Χώρος έγινε με χρηματοδότηση από ίδια κεφάλαια και από το πρόγραμμα INTERREG και έρχεται ως επιστέγασμα να υποστηρίξει την ανάπτυξη και την ωρίμανση της κοινότητας προς τη δημιουργία νέων και νεοφυών επιχειρήσεων μεταφοράς γνώσης και διασύνδεσης, ενισχύοντας τη δράση της Δομής Light Hub, που κατ’ επέκταση τη δράση του Επιμελητηρίου Έβρου.
Σημειώνεται ότι ήδη στο Light Hub «τρέχει» η δεύτερη φάση της εκπαίδευσης των πρώτων ωφελουμένων ενώ μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου γίνονται δεκτές αιτήσεις προς αξιολόγηση για τον δεύτερο κύκλο ωφελουμένων.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι όλα αυτά τα χρόνια, το Επιμελητήριο Έβρου έχει δείξει και αποδείξει τη στήριξή του στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα, διεκδικώντας και στηρίζοντας τα αιτήματα των επιχειρηματιών για καλύτερες συνθήκες. Αυτό είναι κάτι που θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όμως παράλληλα οφείλουμε να ενσωματώσουμε στην πολιτική μας και τα νέα δεδομένα που επιτάσσει η παγκόσμια αγορά.
Για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό, χρειαζόμαστε δομές όπως το Light Hub, που με την κατάλληλη υποστήριξη αναπτύσσονται δυναμικά και φέρνουν την τοπική επιχειρηματικότητα σε αμεσότερη επαφή με τη γνώση και την καινοτομία. Ήδη μέσα σε ένα χρόνο, η Δομή μας έχει κάνει σημαντικά βήματα και πιστεύω ότι στο άμεσο μέλλον θα έχουμε να σας παρουσιάσουμε ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα και κυρίως θα είμαστε στη θέση να μοιραστούμε με την τοπική επιχειρηματική κοινότητα περισσότερη γνώση και πληροφορία, που θα λειτουργήσουν ενισχυτικά στην ανάπτυξη του επιχειρείν».
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για νέα εργαστήρια του Light Hub (Design Lab και Neuromarketing Lab) αλλά και να ακούσουν σύντομες τοποθετήσεις από ορισμένους από τους μέντορες που πλαισιώνουν τους ωφελούμενους της Δομής.
Από το βήμα της εκδήλωσης χαιρετισμούς απηύθυναν: η βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, ο Γενικός Γραμματέας και εκπρόσωπος του Δήμου Αλεξανδρούπολης Γιάννης Μπόγδης, ο πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών του ΔΠΘ Δρ Δημήτρης Δημητρίου, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Ρούλα Τσιρτσίδου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνών Βιομηχανιών Έβρου Χρήστος Γιορδαμλής, ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Light Hub Πέτρος Σουκουλιάς και ο Διαχειριστής του Light Hub Λεωνίδας Σκερλετόπουλος.
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το ΕΚΕΤΑ
Από τις σημαντικότερες στιγμές της εκδήλωσης ήταν εκείνη της υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Light Hub και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).
Το ΕΚΕΤΑ είναι το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο της Ελλάδας και αποτελεί τιμή για το Επιμελητήριο Έβρου και το Light Hub η ενδυνάμωση της συνεργασίας μέσω του συναφθέντος Μνημονίου.
Η υπογραφή των εγγράφων έγινε από τον Διευθυντή του ΕΚΕΤΑ Δρ Ευάγγελο Μπεκιάρη και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου, κο Χριστόδουλο Τοψίδη.
Την συνολική εκδήλωση παρακολούθησαν και δημοσιογράφοι από βαλκανικές χώρες και άλλες περιοχές της Ελλάδας που παρακολουθούν το εκπαιδευτικό σεμινάριο Cross – border Journalism”.