Ξαναρχίζουν την λειτουργία τους τα ΚΑΠΗ του δήμου Αλεξανδρούπολης

Ξαναρχίζουν την λειτουργία τους τα ΚΑΠΗ του δήμου Αλεξανδρούπολης

Χαράς ευαγγέλια για τους ηλικιωμένους κατοίκους όλου του δήμου Αλεξανδρούπολης, αφού μετά από δυο και πλέον χρόνια που έμειναν κλειστά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ξαναρχίζουν την λειτουργία τους τα ΚΑΠΗ σε όλα τα δημοτικά του διαμερίσματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πολυκοινωνικού του δήμου Αλεξανδρούπολης:

Στις 4-10-2022 και ώρα 10.00 π.μ. θα γίνει η έναρξη – 1η συνάντηση της ομάδας γυναικών δημιουργικής απασχόλησης και εθελοντισμού, όπου θα γίνεται κάθε Τρίτη ώρα 10.00 π.μ. στο χώρο του Β΄ΚΑΠΗ Γ. Καρτάλη 2 στο ισόγειο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.
Θα γίνουν οι αντίστοιχες συναντήσεις–ενημερώσεις και στα δημοτικά διαμερίσματα Λουτρού-Άνθειας- Αρίστεινου.
Επιπροσθέτως σας ενημερώνουμε ότι:
Το Ιατρείο λειτουργεί:

  • Στο χώρο του Πολυκοινωνικού Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη 13:00-15:00 μ.μ.
  • Στο ΚΑΠΗ Φερών Δευτέρα-Παρασκευή 13:00-15:00 μ.μ.

Το Φυσικοθεραπευτήριο λειτουργεί καθημερινά.
Για τις παραπάνω υπηρεσίες απαιτείται προγραμματισμός ραντεβού και μπορείτε να επικοινωνείτε  στο τηλέφωνο 2551022111.
Οι ανανεώσεις και οι εγγραφές νέων μελών συνεχίζονται στο γραφείο του ΚΑΠΗ ώρες 8:00-13:00μ.μ..
Συμμετοχή 5€/μέλος.
Τέλος σας ενημερώνουμε πως σύντομα θα ξεκινήσουν ομάδες γυμναστικής και χορού.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή να έχουν νοσήσει πρόσφατα. Τα πιστοποιητικά θα ελέγχονται βάσει του νόμου ΦΕΚ Β΄ 4756/22.

Με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας, ο νέος Πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Χρήστος Γκουγκουλάκης, που με σοβαρότητα και εργατικότητα επανάφερε την ηρεμία και την σωστή λειτουργία στις δομές, κάτι που είχε σοβαρά διαταραχθεί επί της προηγούμενης Προέδρου Αλεξάνδρας Ποϊραζίδου, εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει:

“Αγαπητά μας μέλη, φίλες και φίλοι
ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος, η Διοίκηση του Πολυκοινωνικού και το προσωπικό σας καλωσορίζουμε πρωτίστως και ευχόμαστε σιγά-σιγά να συνεχίσουμε από  εκεί που σταματήσαμε,  εξαιτίας της πανδημίας του  covid-19 και των περιορισμών, τις όμορφες στιγμές της καθημερινότητάς μας πάντα με ασφάλεια και  τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα.

Για όλους εμάς οι ευπαθείς ομάδες ΑμεΑ, Άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας, ομάδες γυναικών δημιουργικής απασχόλησης και εθελοντισμού, αποτελούν προτεραιότητά μας με σκοπό να γίνει και πάλι δημιουργική και δυναμική η ζωή αυτών των ανθρώπων.
Οι ιατροφαρμακευτικές και υγειονομικές υπηρεσίες (Φυσικοθεραπευτήριο-Ιατρείο) λειτουργούσαν και λειτουργούν αδιάκοπα ακόμη και μέσα στη κορύφωση της πανδημίας, σύμφωνα πάντοτε με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις δομές των ΚΑΠΗ.
Με την επαναλειτουργία των δομών δίνουμε την ευκαιρία στους ανθρώπους αυτούς να παραμείνουν ενεργοί και δραστήριοι.
Με αυτό το πνεύμα ο δήμος μας, το Πολυκοινωνικό στοχεύει στην υλοποίηση δράσεων υποστήριξης, φροντίδας, ενδυνάμωσης, τόνωσης, αυτοπεποίθησης καθώς και ενίσχυση του αισθήματος ανεξαρτησίας, αυτάρκειας, προσφοράς και κοινωνικής συμμετοχής
Μαζί θα τα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα αυτή που στερηθήκαμε τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας του covid-19″.

Υλοποίηση δράσης ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Γ΄ Ηλικίας

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Γ΄ Ηλικίας, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου θα γίνει προληπτικός έλεγχος μέτρησης σακχάρου και χοληστερίνης σε πολίτες του Δήμου Αλεξανδρούπολης άνω των 55 ετών, η δράση  θα υλοποιηθεί από το Πολυκοινωνικό  από τις 8.00 έως τις 11 τις παρακάτω ημέρες :

                       ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 10 /10/2022 Δ.Ε. Τραϊανούπολης  (ΚΕΠ-Β.Σ.Σ)

Τρίτη   11/10/2022 Β΄ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης Γ.Καρτάλη 2(αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  ισόγειο)

Τετάρτη 12/10/2022 Δ.Ε.  Άνθειας-Αρίστεινου (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων)

Πέμπτη 13/10/2022 ΚΑΠΗ Φερών.

Παρασκευή 14/10/2022 ΚΑΠΗ Πέπλου.