Διδυμότειχο: Πραγματοποιήθηκε η τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων των νέων Αστυφυλάκων (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Διδυμότειχο: Πραγματοποιήθηκε η τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων των νέων Αστυφυλάκων (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Η τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων των νέων Αστυφυλάκων που εκπαιδεύτηκαν στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην “πόλη των κάστρων”.

Παρόντες εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι των νέων Αστυφυλάκων, που πολλοί εξ αυτών ταξίδεψαν πολλά χιλιόμετρα από κάθε μέρος της Ελλάδας προκειμένου να παραστούν στην κορυφαία αυτή στιγμή των παιδιών τους και να τα καμαρώσουν.

Η τελετή ονομασίας και απονομής πτυχίων έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και πρώην Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη, του βουλευτή Έβρου Χρήστου Δερμεντζόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Πολιτικής και Κτηνιατρικής ΑΜΘ Βασίλη Δελησταμάτη, των δημάρχων Διδυμοτείχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου κα Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκου, του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου Σεβασμιοτάτου κ.Δαμασκηνού, του Μουφτή Διδυμοτείχου Σοφολογιότατου Οσμάν Χαμζά.

Στους νέους Αστυφύλακες μίλησαν τόσο ο κ.Καραμαλάκης, όσο και η Διοικήτρια της Αχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου κ.Πουρνάρα.

Όπως αναφέραμε, εκατοντάδες μέλη των οικογενειών των νέων Αστυφυλάκων, ταξίδεψαν και βρέθηκαν στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και εκτός από την παρουσία σε αυτή την σημαντική στιγμή των παιδιών τους, γνώρισαν και την περιοχή μας.

Ρίγη συγκίνησης από τον Εθνικό Ύμνο

που έψαλαν οι νέοι Αστυφύλακες

Όλη η τελετή ήταν φυσικά έντονα συγκινησιακά φορτισμένη για τους νέους Αστυφύλακες και τα μέλη των οικογενειών τους. Αποκορύφωμα όμως υπήρξε η στιγμή που έψαλαν τον Εθνικό μας Ύμνο, ένα χιλιόμετρο περίπου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα που βρίσκονται κοντά στην Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-ΝΤΡΟΠΗ: Στην Αθήνα και όχι στο Διδυμότειχο, προγραμματίζουν να γίνει η Ονομασία των νέων Αστυφυλάκων!!!

Να θυμίσουμε ότι αρχικά είχε αποφασιστεί η σημερινή τελετή τόσο στο Διδυμότειχο όσο και στην Σχολή της Κομοτηνής να γίνουν στην Αθήνα. Ήταν μια αδιανόητη απόφαση κάποιων γραφειοκρατών, που το Evros-news.gr από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε και τελικά καταφέραμε να ανατραπεί και να γίνει η σημερινή τελετή στο Διδυμότειχο. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την πόλη και την περιοχή και εννοούμε τα σημαντικά οικονομικά οφέλη από την επίσκεψη τόσου κόσμου από διάφορα μέρη της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ-ΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ: Στο Διδυμότειχο και όχι Αθήνα η ονομασία των νέων Αστυφυλάκων, μετά το ρεπορτάζ μας