Σε 16 μήνες θα ολοκληρωθεί η παράκαμψη Προβατώνα – Σνόμπαρε απαράδεκτα το Σουφλί η Εγνατία Οδός Α.Ε

Σε 16 μήνες θα ολοκληρωθεί η παράκαμψη Προβατώνα – Σνόμπαρε απαράδεκτα το Σουφλί η Εγνατία Οδός Α.Ε

Σε χρονικό διάστημα 16 μηνών προβλέπεται να ολοκληρωθεί το έργο της παράκαμψης της Προβατώνα, ολοκληρώνοντας έτσι τον κάθετο άξονα Αρδανίου – Ορμενίου, αφού είναι το μοναδικό χωριό από το οποίο εξακολουθεί να περνάει η εθνική οδός από μέσα.

 Η ανάδοχος εταιρεία ΑΚΤΩΡ θα εγκατασταθεί άμεσα στην περιοχή για να ξεκινήσει τις εργασίες. Με την παράδοση του έργου οι διερχόμενοι από την περιοχή, θα κερδίσουν σε χρόνο και ασφάλεια.

Η σύμβαση μεταξύ της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και της αναδόχου εταιρείας ΑΚΤΩΡ για την κατασκευή του έργου, αρχικού προϋπολογισμού 9 εκ ευρώ, υπογράφηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής 30/9, δυστυχώς σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης. Οι άνθρωποι της Εγνατίας Οδού, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ.Κουτσουκος και μαζί τους ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς που έδωσε επίσης το παρόν στην εκδήλωση υπογραφής (ακόμα και δεν δεν είχε αρμοδιότητα στην επιλογή του τόπου, έπρεπε να το είχε επισημάνει), δυστυχώς σνόμπαραν με απαράδεκτο τρόπο τον δήμο Σουφλίου. Για ένα έργο που αφορά στην περιοχή του, αποφάσισαν η εκδήλωση της υπογραφής σύμβασης να γίνει σε ξενοδοχείο πολλών αστέων της Αλεξανδρούπολης. Που να… τρέχουν τώρα στο Σουφλί άλλωστε.

Όλα στην Αλεξανδρούπολη δηλαδή, ακόμα και θέματα που αφορούν τον κεντρικό ή τον βόρειο Έβρο, λες και δεν θα μπορούσε η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στον δήμο Σουφλίου ή στο ξενοδοχείο “Θράσσα” του Τυχερού, που βρίσκεται πολύ κοντά από το σημείο που θα κατασκευαστεί το έργο. Αλλά εδώ δεν κλήθηκε στην εκδήλωση ούτε ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, λες και το έργο δεν αφορά ένα χωριό του δήμου του, περιμένει κανείς οι άνθρωποι της Εγνατίας Οδού Α.Ε και ο κ.Πέτροβιτς να σκεφθούν όλα αυτά; Και μην βιαστεί να τονίσει κάποιος ότι σημασία έχει η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, γιατί το συγκεκριμένο γεγονός είναι ενδεικτικό πόσο υπολογίζουν κάποιοι τον υπόλοιπο Έβρο, λες και νομός είναι μόνο η Αλεξανδρούπολη.
Να επισημάνουμε λοιπόν ότι η κατασκευή της οδικής παράκαμψης του οικισμού Προβατώνα Σουφλίου, μήκους 3,93 χλμ. χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και πλέον ξεκινά. Επιτέλους ο κάθετος άξονας Ορμενίου – Αρδανίου ύστερα από 10 χρόνια μπαίνει σε τροχιά ολοκλήρωσης.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εγνατίας Οδού Κωνσταντίνος Κουτσούκος, επεσήμανε ότι το πολύ σημαντικό αυτό έργο ξεμπλοκάρει μετά από μια δεκαετία και όταν ολοκληρωθεί θα καταστήσει τις μετακινήσεις ασφαλέστερες και ταχύτερες. “Θα ήθελα, ειλικρινά, να αναφέρω τη συνεισφορά του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου στα θέματα της χρηματοδότησης του έργου, αλλά πρώτα απ’ όλα φυσικά στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο έχουμε εδώ και 3 χρόνια ως Εγνατία Οδός μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Αυτό το πρόβλημα ήταν ένα θέμα που απασχολούσε πάρα πολύ το υπουργείο και με τον υφυπουργό κ. Καραγιάννη, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το  «προβληματικό» κομμάτι, ώστε να ολοκληρωθεί ο άξονας της παράκαμψης”.

Ένα σχόλιο

  1. Τη γέφυρα του Διδυμοτείχου πότε? Φτιάξτε τουλάχιστον μία ιρλανδική 9 μήνες το χρόνο θα μπορούσε να εξυπηρετείτε ο κόσμος.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*