Ορεστιάδα: Παρουσιάστηκε η Επετειακή Συλλεκτική έκδοση «1922-2022: 100 χρόνια μνήμες από τη Μικρασιατική Εκστρατεία»

Ορεστιάδα: Παρουσιάστηκε η Επετειακή Συλλεκτική έκδοση «1922-2022: 100 χρόνια μνήμες από τη Μικρασιατική Εκστρατεία»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ορεστιάδας η παρουσίαση της Επετειακής Συλλεκτικής έκδοσης με τίτλο: «Μικράς Ασίας 22: 1922-2022: 100 χρόνια μνήμες από τη Μικρασιατική Εκστρατεία» του συγγραφέα, κ. Δημοσθένη Δ. Δόγκα.

Η όλη βραδιά οργανώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου «Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας».
Την ποιητική συλλογή παρουσίασαν η φιλόλογος καθηγήτρια, κ. Μαρία Κακαβοπουλου και ο γεωπόνος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Άρωμα Έβρου», κ. Χρήστος Μουταφίδης, ενώ στο πάνελ βρέθηκε και ο ίδιος ο συγγραφέας με τον στενό του συνεργάτη, διεθνολόγο και επικοινωνιολόγο, κ. Γεώργιο Δρίτσα.
Την βραδιά συντόνιζε η δημοσιογράφος, κ. Βέρα Μαυρίδου, Διευθύντρια της Δημοτικής Ραδιοτηλεόρασης Ορεστιάδας και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
Το πέρας της παρουσίασης ακολούθησε η εμφάνιση της Ενόργανης Θρακικής Χορωδίας του Μουσείου, που τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια για την προσφυγιά του ’22 και του ’23, με Χοράρχη τον κ. Βασίλη Παπαμιχαήλ, καθηγητή βυζαντινής μουσικής και Αντιπρόεδρο του Συλλόγου.
ου Συλλόγου.